Tūkstančiai žmonių penktadienį ketvirtą dieną iš eilės protestavo keliuose Serbijos miestuose. Protestuotojai prie sostinėje esančio parlamento pastato į policijos pareigūnus mėtė akmenis.

Pasak naujienų agentūros AFP reporterių, kai kurie protestuotojai mėtė petardas ir skandavo nacionalistinius šūkius.

„Tarp suimtųjų yra daug užsienio piliečių iš Bosnijos, Montenegro, tačiau ir iš Didžiosios Britanijos ir Tuniso“, – spaudos konferencijos metu sakė policijos vadas Vladimiras Rebičius.

Ekrane buvo parodytos dviejų JK ir Tuniso pasų nuotraukos. Anot vietinės žiniasklaidos, JK piliečiui yra 24-eri, o tunisiečiui – 54-eri metai amžiaus.

„Štai dokumentai, su kuriais jie pateko į Serbiją“, – kalbėjo V. Rebičius, pridurdamas, kad sieks ištirti „šių užsienio subjektų įtaką protestų smurtui“.

„Serbija juos priėmė besivildama, kad jie su mumis gerai praleis laiką, tačiau jie atėjo griauti ir atakuoti policijos“, – teigė jis.

Anot policijos vado, penktadienio susirėmimų metu buvo sužeista 14 policijos pareigūnų, iš viso 130 nuo protestų pradžios antradienį.

Protestuotojai reiškė nepasitenkinimą šalies prezidentu Aleksandru Vučičiumi, kurį dauguma kaltina sukėlus antrą viruso bangą, kadangi tam, kad birželio 21 dieną būtų galima rengti rinkimus, kuriuos laimėjo jo Serbijos pažangos partija (SNS), nuspręsta atlaisvinti karantino apribojimus.

Pirmąją antradienį vykusią demonstraciją sukėlė A. Vučičiaus pranešimas, kad kovai su antrąja viruso banga grąžinama savaitgalio komendanto valanda.

Prezidentas vėliau atsisakė šių planų, tačiau protestai nesiliovė vykę – jie pavirto būdu išreikšti bendrą nepasitenkinimą jo atsaku į virusą.