Kaliniai galėtų būti paleisti iki rugpjūčio pabaigos ir prisijungtų prie 10 tūkst. pagal panašias programas nuo viruso krizės pradžios paleistų kalinių, sakė Kalifornijos pataisos ir reabilitacijos įstaigų departamentas.

„Šių veiksmų imamasi siekiant užtikrinti nuteistųjų ir (kalėjimų) darbuotojų sveikatą ir saugumą“, – penktadienį paskelbtame pranešime sakė departamento sekretorius Ralphas Diazas.

Pranešimo, kurį sveikino kalėjimų reformų šalininkai, sulaukta po to, kai viename seniausių Kalifornijos kalėjimų San Kventine buvo patvirtintas didelis naujų užsikrėtimo atvejų skaičius.

Valstijos gubernatorius Gavinas Newsonas antradienį sakė, kad ten vykstantis protrūkis „sulaukia daug dėmesio ir susirūpinimo“, virusą patvirtinus daugiau nei 1 tūkst. kalinių.

San Kventino kalėjime patvirtinti atvejai sudaro pusę visų aktyvių valstijos kalėjimuose patvirtintų užsikrėtimo atvejų. Kalifornijos kalėjimuose iš viso kalinama apie 113 tūkst. nuteistųjų.

Penktadienio pranešime teigiama, kad išlaisvinti kaliniai, įskaitant kalinius iš San Kventino, per savaitę nuo paleidimo datos turės pasidaryti COVID-19 testus.

40 mln. gyventojų turinčioje Kalifornijoje patvirtinta per 300 tūkst. užsikrėtimo koronavirusu atvejų ir per 6,8 tūkst. su virusu susijusios mirtys.