Tarp dešimčių pasirašiusiųjų yra J. K. Rowling, Salmanas Rushdie ir Margaret Atwood. Atviras laiškas žurnale „Harper’s Magazine“ pasirodė vykstant debatams dėl gėdinimo kultūros, kai garsūs žmonės puldinėjami už kontroversiškų nuomonių skelbimą.

„Neliberalumo jėgos stiprėja visame pasaulyje ir turi galingą sąjungininką Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą), kuris kelia realią grėsmę demokratijai, – rašoma laiške. – Tačiau pasipriešinimui negalima leisti virsti jo paties dogma ar prievarta, kurias jau išnaudoja dešiniojo sparno demagogai. Demokratinė įtrauktis, kurios norime, gali būti pasiekta tik tuo atveju, jei prieštarausime netolerantiškam klimatui, kuris įsigali iš visų pusių.“

J. K. Rowling, pavyzdžiui, sulaukė kritikos dėl savo požiūrio į translyčių klausimus, papiktinusio daugelį aktyvistų. Virtinėje tviterio žinučių J. K. Rowling rašė, kad remia translyčių teises, bet netiki biologinės lyties sąvokos „panaikinimu“.

Danielis Radcliffe'as ir kiti filmų apie Harį Poterį aktoriai viešai pareiškė nesutinkantys su rašytoja. J. K. Rowling nuomonės nepakeitė, bet ištisas savaites buvo puldinėjama internete.

Atvirame laiške kritikuojama viešų debatų būklė ir „greitos bei griežtos bausmės” už bet kokias įsivaizduojamas klaidas. Laiške smerkiami „netolerancija priešingiems požiūriams, viešo gėdinimo ir atstūmimo populiarumas, tendencija akinamu moraliniu tikrumu atmesti sudėtingus politikos klausimus“.

„Būdas blogoms idėjoms įveikti yra demaskavimas, argumentai ir įtikinėjimas, o ne bandymas jas nutildyti ar noras, kad viskas susitvarkytų savaime, – rašoma laiške. – Mes atmetame bet kokį netikrą pasirinkimą tarp teisingumo ir laisvės, kurie negali egzistuoti vienas be kito.“

Tarp kitų pasirašiusiųjų yra Noamas Chomsky, Gloria Steinem ir Malcolmas Gladwellas.