Afrikos ligų kontrolės ir prevencijos centrų vadovas Johnas Nkengasongas teigė, kad praėjusią savaitę naujų atvejų žemyne padaugėjo 24 proc.

„Pandemija įgauna pagreitį“, – virtualios spaudos konferencijos metu Adis Abeboje sakė jis.

„Turime taikyti agresyvų ir griežtą požiūrį: kaukes visiems, daugiau testavimo, sekimo ir gydymo, stiprinti bendruomenių atsaką į virusą. Tai padės išgelbėti gyvybių ir ekonomiką“, – tviterio paskyroje rašė jis.

Bendras patvirtintų užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius Afrikoje siekia 512 039. Iš viso užregistruota 11 915 mirčių, rodo vyriausybių ir Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) pateikti duomenys.

71 proc. visų atvejų užfiksuota penkiose Afrikos valstybėse: Egipte, Nigerijoje, Pietų Afrikos Respublikoje, Ganoje, Alžyre.

Patikimų duomenų trūkumas atneša Afrikos šalims neigiamų padarinių, o kai kurių valstybių valdžios nenori pripažinti epidemijos ar įsileisti užsienio organizacijų patikrinti žlungančių sveikatos sistemų pažeidimų. Kitos šalys yra per daug skurdžios ar per daug alinamos karų, kad galėtų atlikti pakankamai tyrimų dėl COVID-19.

Dauguma valstybių jau pradėjo pamažu švelninti karantiną, kad atnaujintų ekonominę veiklą, kuri ir taip susidūrė su daugybe iššūkių, nors vyriausybės žino, kad, per anksti atšaukus karantiną, COVID-19 atvejų gali dar padaugėti.