J. Bolsonaras trečiadienį laikinai sustabdė įstatymą, kuris įpareigotų tarnybas čiabuviams ir juodaodžiams garantuoti prieigą prie geriamojo vandens, dezinfekcijos priemonių ir medicininės priežiūros.

Dieną anksčiau J. Bolsonaras pranešė užsikrėtęs koronavirusu. „Pažiūrėkite į mane, aš jaučiuosi gerai“, - sakė jis, kai pakalbėjęs su žurnalistais žengė kelis žingsnius atgal ir nusiėmė kaukę. „Gyvenimas tęsiasi“, - pridūrė jis. Prezidentas teigė ateinančiomis dienomis liksiąs savo rezidencijoje Brazilijoje ir vaizdo ryšiu tvarkysiąs reikalus. Jis atšaukė šią savaitę planuotas keliones į Baiją ir Minas Žeraisą.

Koronavirus aukų skaičius Brazilijoje tuo tarpu per parą išaugo 1 254. Tai yra vienas didžiausių pastarųjų savaičių rodiklių. Iš viso mirčių skaičius padidėjo iki 66 741, o infekuotųjų yra 1,6 mln.

J. Bolsonaras jau seniai kritikuojamas dėl atsainaus savo požiūrio į pandemiją. Jis ne kartą Covid-19 vadino „lengvu gripu“.

Tai, kad J. Bolsonaras pats susirgo, gali jam net duoti politinės naudos. Jei jis sirgs lengvai, galės pateikti save kaip gyvą įrodymą, jog virusas nėra labai pavojingas. Jei ligos eiga bus sunkesnė, jis gali tikėtis bent jau solidarumo ir užuojautos.