Broliai mirė būdami 68-erių, informuoja news.sky.com.

Ronnie ir Donnie Galyonai iš Biverkriko miesto Ohajo valstijoje gimė 1951 metų spalį suaugę pilvo sritimi. Gydytojai konstatavo, kad bandyti atskirti kūdikius – pernelyg rizikinga.

2014-aisiais, kai Galyonams sukako 63-eji, buvo užregistruotas naujas Gineso rekordas – ilgiausia Siamo dvynių gyvenimo trukmė.

Anksčiau šis rekordas priklausė 1875-aisiais Italijoje gimusiems ir iki 63-ejų gyvenusiems Siamo dvyniams, tai – Giacomo ir Giovanni Battista Tocci.

Prieš tai broliai Galyonai amžiumi pralenkė savo idealais laikytus Changą ir Engą Bunkerius – XIX a. gyvenusius ir visame pasaulyje išgarsėjusius Siamo dvynius, sulaukusius 62 metų ir 251 dienos.

Kalbama, kad Ronnie ir Donnie žymėjo kalendoriuje kiekvieną pragyventą dieną, kol pasiekė tą rekordą. Šis pasiekimas prilygo judviejų svajonės išsipildymui.

Kaip Siamo dvyniai artėjo prie Gineso rekordo – 2014 m. vaizdo reportaže:


Ohajuje transliuojamu televizijos kanalu WHIO buvo pranešta, kad seniausi pasaulyje Siamo dvyniai mirė liepos 4 d. po keleto ligoninėje praleistų dienų.

Jaunesnysis Ronnie ir Donnie brolis Jimas padėkojo vietos bendruomenei už suteiktą pagalbą ir dvyniams sudarytas sąlygas paskutinius gyvenimo metus praleisti jo namuose.

2010 metais daugiau nei 200 savanorių padėjo renovuoti namus, kuriuose gyveno Jimas su žmona Mary, kad broliams dvyniams juose būtų patogu: jie turėjo važinėti specialiai pritaikytu neįgaliųjų vežimėliu, be to, turėjo tam tikrų sveikatos problemų.

„Dėkoju bendruomenei už tai, kas buvo padaryta, kad Ronnie ir Donnie galėtų persikelti į savo namus“, – sakė Jimas kanalui WHIO.

„Gerai, kad 10 paskutinių savo gyvenimo metų jie galėjo praleisti su šeima“, – pridūrė jis.

Kiek anksčiau Jimas yra pasakojęs apie laikus, kai broliams tekdavo pasirodyti įvairiuose JAV miestuose rengiamuose karnavaluose, į kuriuose susirinkdavę žmonės mokėdavo pinigus už tai, kad pamatytų Siamo dvynius.

„Tai buvo vienintelis pajamų šaltinis. Jie buvo mūsų maitintojai“, – kalbėjo Jimas 2014-aisiais.

Pramoginiuose pasirodymuose dvyniai Galyonai nustojo dalyvauti 1991-aisiais.

Dvynių laidotuvės, kuriose dalyvaus šeimos nariai ir draugai, numatytos kitą savaitę, kai dviem broliams bus pagamintas specialus karstas, kalbėjo J. Galyonas.

„Visi susivienijo, kad padėtų perkelti mano brolius į mūsų namus, ir taip padovanojo jiems dar 10 gyvenimo metų“, – kalbėjo J. Galyonas. Broliai mirė dėl širdies nepakankamumo.

„Jų kūnai pavargo, ir jau atėjo laikas“, – sakė J. Galyonas.