„Novaja gazeta“ žurnalistui Iljai Azarui vėl surašė protokolą... už vieno žmogaus piketą palaikyti žurnalistei Prokopjevai“, – sakė teisininkas.

L. Solovjovas nurodė, kad I. Azarui už tai gresia iki 30 parų arešto.

Liepos 3 dieną I. Azaras buvo sulaikytas, kai atėjo piketuoti prie Federalinės saugumo tarnybos (FSB) būstinės Maskvoje, norėdamas išreikšti palaikymą žurnalistei Svetlanai Prokopjevai, dirbančiai „Laisvosios Europos radijo/Laisvės radijo“ (RFE/RL) rusų redakcijoje laisvai samdoma bendradarbe. Pirmadienį Rusijos teismas pripažino ją kalta dėl „terorizmo teisinimo“ ir skyrė jai didelę baudą.

Rusijos žurnalistas ir aktyvistas I. Azaras birželio 7-ąją buvo paleistas į laisvę po 10 parų arešto, kuris jam taip pat buvo skirtas už vieno žmogaus piketą.

Pastaraisiais metais Rusija griežtai slopino opozicijos demonstracijas. Dabar vieno žmogaus piketai yra vieninteliai protestai, kuriuos leidžiama rengti nesuderinus su vietos valdžia.

Teismas buvo skyręs 35 metų žurnalistui ir Maskvos miesto tarybos nariui I. Azarui 15 parų arešto už protestų taisyklių pažeidimą, tačiau vėliau bausmė buvo sutrumpinta iki 10 parų areštinėje.

I. Azaro areštas gegužės mėnesį sukėlė jo kolegų ir draugų pasipiktinimą; kai kurie iš jų taip pat buvo sulaikyti už jo palaikymą piketuojant.

Praeitą vasarą I. Azaras padėjo organizuoti Maskvoje kelias protesto prieš vyriausybę akcijas, per kurias buvo reikalaujama sąžiningų rinkimų. Tose demonstracijose dalyvavo dešimtys tūkstančių žmonių.