„Nepaisant diskusijų apie galimą Kanados dalyvavimą, premjeras šią savaitę bus Otavoje, kur dalyvaus Vyriausybės posėdžiuose ir ilgai planuotame parlamento posėdyje“, – teigė J. Trudeau atstovas.

Anksčiau tviteryje Meksikos prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras rašė, kad J. Trudeau nedalyvaus susitikime trečiadienį, tačiau esą jis sutiko atvykti į Meksiką „kiek įmanoma greičiau“.

Vizitas Vašingtonas bus pirmas oficialus A. M. Lopezo Obradoro vizitas užsienyje, trečiadienį jis susitiks su Donaldu Trumpu.

Penktadienį J. Trudeau užsiminė abejojantis dėl vizito, nes esą nerimauja, kad JAV gali įvesti muitus kanadietiškam aliuminiui.

Kanados lyderiui nerimą kelia ir „sveikatos situacija bei koronavirusas“. COVID-19 protrūkis krečia visas tris šalis, o JAV yra labiausiai koronaviruso paveikta šalis pasaulyje.

Praeitą trečiadienį įsigaliojo naujas JAV, Meksikos ir Kanados prekybos susitarimas (USMCA). Ši sutartis pakeitė 1994 m. pasirašytą Šiaurės Amerikos laisvosios prekybos sutartį (NAFTA).