Per pastarąsias 24 val. šalyje patvirtinti 54 999 nauji COVID-19 atvejai – tik keliais tūkstančiais mažiau už ne taip seniai užfiksuotas rekordą – ir 357 mirties atvejai.

Bendras užsikrėtimo COVID-19 atvejų skaičius šalyje siekia 2 931 142, o bendras mirčių nuo šios ligos skaičius atitinka 130 248, rodo universiteto skelbiami duomenys.

Jungtinės Valstijos yra labiausiai koronaviruso paveikta šalis pasaulyje – tiek pagal užsikrėtimo atvejų, tiek mirčių skaičių. Birželį šalyje smarkiai padaugėjo COVID-19 atvejų ir kai kurios valstijos buvo priverstos stabdyti laipsnišką ekonominės veiklos atnaujinimą. Šaliai kol kas nepavyko suvaldyti koronaviruso protrūkio.

Gegužės 27 d. mirčių nuo COVID-19 skaičiui JAV perkopus 100 tūkst. ribą, prezidentas Donaldas Trumpas pasidžiaugė, jog naujų užsikrėtimo atvejų skaičius mažėja, nors ekspertai perspėjo dėl galimo viruso plitimo atsinaujinimo.

Nors koronaviruso situacija JAV blogėja, Baltieji rūmai pranešė, kad JAV ekonomika, patyrusi didžiulį smūgį kovą ir balandį, kai buvo įvestas karantinas, nebus dar kartą stabdoma.