Pirmadienį vyks premjero Benjamino Netanyahu koronaviruso krizės valdymo grupės posėdis, kuriame bus aptariama galimybė įvesti dar griežtesnius apribojimus, taip siekiant išvengti antrosios COVID-19 bangos. Gegužę Izraelyje buvo smarkiai sušvelnintas kovą įvestas karantinas.

Be kita ko, pareigūnai svarstys uždaryti sinagogas ir sporto klubus, tačiau kol kas atmetama galimybė atnaujinti itin griežtą karantiną.

„Šiuo metu koronaviruso puolimas atsinaujino“, – sekmadienį sakė B. Netanyahu, pabrėždamas, kad tai yra „nepaprastoji padėtis“.

Ekspertai teigia, kad koronaviruso protrūkis atsinaujino dėl visuomenės aplaidumo, nes daugelis izraeliečių nepaiso prievolės dėvėti veido kaukes. Tiesa, Izraelyje atliekama kur kas daugiau tyrimų dėl koronaviruso nei kitose šalyse.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) duomenimis, 9 mln. gyventojų turinčiame Izraelyje atlikta daugiau nei 1,1 mln. testų. Vien sekmadienį atlikta 19 tūkst. tyrimų dėl koronaviruso.

Ketvirtadienį Izraelyje užfiksuotas rekordinis vienos dienos naujų COVID-19 atvejų skaičius – daugiau nei 1 100. Sekmadienį naujų užsikrėtimo atvejų buvo kiek mažiau – 800 – tačiau ekspertai tikina, kad tai nereiškia, jog galima atsipalaiduoti.

Iš viso Izraelyje užregistruota daugiau nei 30 tūkst. COVID-19 atvejų ir 332 mirtys nuo šios ligos.