Izraelis nurodė, kad anksčiau tą vakarą į jo teritoriją iš palestiniečių anklavo buvo paleistos trys raketos.

Izraelio kariuomenės pranešime sakoma, kad jos lėktuvai, atsakydami į paleistas raketas, atakavo „požeminę infrastruktūrą, priklausančią teroristinei organizacijai „Hamas“.

„Anksčiau šįvakar iš Gazos Ruožo į Izraelį buvo paleistos trys raketos“, – nurodoma pranešime.

„Atsakydami... atakos sraigtasparniai ir naikintuvai nusitaikė į teroristinius „Hamas“ taikinius“, – priduriama jame.

Nė viena pusė kol kas nepranešė apie aukas.

Ankstesniame kariuomenės pranešime nebuvo nurodyta, kur nukrito pirmosios dvi raketos. Izraelio žiniasklaida savo ruožtu paskelbė, kad jos nukrito atvirame lauke.

Kariškiai pranešė, kad trečiąją raketą numušė priešraketinės gynybos sistema „Geležinis kupolas“ (Iron Dome).

Atsakomybės už raketų paleidimą iš Gazos Ruožo kol kas niekas neprisiėmė.

„Hamas“ birželio pabaigoje perspėjo Izraelį, kad planuojama okupuoto Vakarų Kranto dalių aneksija prilygsta „karo paskelbimui“.

Kitą dieną po šio pareiškimo į žydų valstybės teritoriją iš Gazos Ruožo buvo paleistos dvi raketos, o Izraelio oro pajėgų naikintuvai savo ruožtu smogė „Hamas“ pozicijoms palestiniečių anklave.

Liepos 1-ąją „Hamas“ į jūrą paleido virtinę raketų, perspėdamas Izraelį neaneksuoti dalies Vakarų Kranto teritorijų, naujienų agentūrą AFP informavo šaltiniai iš islamistų judėjimo.

Izraelio planai aneksuoti savo nausėdijas Vakarų Krante ir Jordano slėnyje yra platesnio JAV taikos plano, paskelbto sausį, dalis.

Šiuo planu taip pat numatyta galimybė įkurti palestiniečių valstybę likusioje Vakarų Kranto teritorijoje ir Gazos Ruože.

Tačiau planas neatitinka palestiniečių siekių, nes jų valstybė būtų mažesnėje teritorijoje, o Rytų Jeruzalė nebūtų jos sostinė.

„Hamas“ ir Izraelis kariavo tris kartus. Vėliausias konfliktas vyko 2014 metais ir pareikalavo 2 251 gyvybės palestiniečių ir 74 gyvybių Izraelio pusėje.