Anot patikslintos viruso chronologijos, PSO biuras Kinijoje, remdamasis Uhano sveikatos komisijos portalu, gruodžio 31 dieną pateikė informaciją apie „virusinį plaučių susirgimą“.

Pirmojoje chronologijos versijoje, kuri buvo paskelbta balandžio 9-ąją, buvo teigiama, kad Uhano miesto sveikatos komisija gruodžio 31 dieną informavo apie plaučių uždegimo atvejus. Kaip ši informacija pasiekė Ženevoje įsikūrusią PSO, tada nedetalizuota.

PSO vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas balandžio 20 dieną spaudos konferencijoje pareiškė, kad pirmasis pranešimas apie koronaviruso atvejus buvo gautas iš Kinijos. Tačiau ar jį pateikė kinų tarnybos, ar kiti šaltiniai, taip pat nepasakė.

Reaguodama į panešimą, PSO, jos pačios duomenimis, sausio 1 ir 2 dieną paragino kinų tarnybas pateikti daugiau informacijos. Šis prašymas įvykdytas sausio 3-iąją.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ne kartą kaltino PSO palankumu Kinijai ir netinkama reakcija į naująjį koronavirusą. Dėl to D. Trumpas pradžioje sustabdė JAV įmokas PSO, o gegužės pabaigoje galiausiai paskelbė apie savo šalies pasitraukimą iš organizacijos.