Ketvirtadienį Čekijoje buvo išaiškinti 132 infekuotieji, trečiadienį – 92. Bendras užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičius šalyje nuo kovo pradžios pasiekė 12 178. Per visą pandemijos laikotarpį nuo koronaviruso sukeliamo susirgimo padarinių mirė 353 Čekijos gyventojai, iš kurių keturi – pastarąją parą.

Sunkiausia epidemiologinė situacija susiklostė su Lenkija besiribojančio Moravijos ir Silezijos krašto Karvinos miesto rajone. Jame 100 tūkstančių gyventojų tenka 279 infekuotieji.

Nuo kovo 1 d. apie 10,7 milijono gyventojų turinčioje Čekijoje atlikti 560 189 testai dėl koronaviruso.

Ketvirtadienį naujienų agentūra STA pranešė apie Slovėnijos susirūpinimą dėl infekuotųjų skaičiaus didėjimo Čekijoje. Iš jos atvykstantiems žmonėms Slovėnija nuo liepos 4 d. atnaujino privalomą dviejų savaičių saviizoliaciją.

Liublianos žingsnis sulaukė neigiamos Prahos reakcijos. Čekijos premjeras Andrejus Babišas žurnalistams pranešė nusiuntęs savo kolegai Slovėnijoje laišką, kuriame pabrėžė, kad nėra jokio pagrindo atnaujinti ribojamųjų priemonių. Pasak A. Babišo, medikai kontroliuoja epidemiologinę situaciją Čekijoje, o problema dėl koronaviruso Karvinos rajone yra lokali, ir valdžia ją sėkmingai sprendžia.

Praėjusių metų pabaigoje Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugumą pasaulio šalių. Kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija jį pripažino pandemija. Iki šiol koronavirusu pasaulyje užsikrėtė daugiau kaip 10,8 milijono žmonių, apie 520 tūkstančių infekuotųjų mirė.