„Nesame kažkieno samdiniai ir negalėtume įsivaizduoti arba net pagalvoti apie tokius veiksmus, – interviu portalui „The Media Line“ sakė Talibano politinio biuro Dohoje atstovas Suhailas Shaheenas (Suhailas Šahinas). – Mes kovojame už islamiškos vyriausybės įkūrimą Afganistane.“

Dienraštis „The New York Times“ (NYT) praeitą savaitę pranešė, kad Rusijos karinės žvalgybos tarnyba GRU siūlė premijas talibams, siekdama paskatinti kovotojus atakuoti tarptautines pajėgas Afganistane, JAV prezidentui Donaldui Trumpui šiuo metu stengiantis išvesti iš Afganistano karius ir užbaigti ilgiausią Amerikos karą.

D. Trumpas keliskart paneigė pranešimus, kad jis apie šią veiklą buvo informuotas, ir pabrėžė, kad JAV žvalgybos surinkta informacija neatrodė pakankamai patikima, kad ją būtų galima pateikti valstybės vadovui.

„Tokios melagingos žinios platinamos siekiant apjuodinti mūsų patikimumą ir pakurstyti chaosą tuo metu, kai JAV kariai palieka Afganistaną ir vyksta taikos procesas“, – pabrėžė S. Shaheenas.

„Jie [žiniasklaida] nori sutrikdyti taikos ir stabilumo procesą Afganistane“, – „The Media Line“ citavo S. Shaheeną.

Kremlius taip pat atmetė kaltinimus dėl tariamų Rusijos žvalgybos premijų talibams.

„Šie pareiškimai yra melas“, – pirmadienį sakė Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas.