Planas įsigyti 21 naikintuvą MiG-29 ir 12 SU-30 MKI, taip pat atnaujinti Indijos karinių oro pajėgų jau turimus 59 MiG-29, padės sustiprinti kovinės aviacijos eskadriles, nurodė Gynybos ministerija.

Taip pat buvo pateiktas užsakymas naujoms ir papildomoms raketų sistemoms, kurios turėtų būti gaminamos Indijoje. Jos bus skirtos visoms trims šalies kariuomenės rūšims – sausumos, oro ir jūrų pajėgoms.

Naujasis Delis šalies gynybos pajėgumus imasi didinti iškilus „poreikiui sustiprinti ginkluotąsias pajėgas, kad jos saugotų mūsų sienas, ir premjerui Narendrai Modi paraginus kurti „savarankiškai apsirūpinančią Indiją“, sakoma ministerijos pranešime.

Anksčiau N. Modi telefonu pasikalbėjo su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir „šiltai pasveikino“ jį su nacionalinio referendumo dėl konstitucijos pataisų rezultatais, atveriančiais galimybę Kremliaus vadovui likti valdžioje iki 2026 metų.

Pastarosiomis savaitėmis Indijos santykiai su Kinija pablogėjo, birželio 15-ąją įvykus pasienio susirėmimui, per kurį žuvo 20 indų karių. Aukų skaičius Kinijos pusėje nėra žinomas.

Rusija buvo Delio sąjungininkė Šaltojo karo metais ir iki šiol tebėra pagrindinė Indijos ginkluotės tiekėja.

2018-aisiais abi šalys pasirašė susitarimą, kad Maskva parduos Indijai oro erdvės gynybos raketų sistemų S-400 už 5,4 mlrd. dolerių, nors dėl tokio žingsnio Deliui grėsė JAV sankcijos.

Indija spalį gavo pirmuosius 36 naikintuvus „Rafale“, užsakytus iš Prancūzijos 2016 metais, kai šalis siekė modernizuoti savo karines oro pajėgas.