Ekonomika netrukus vėl atsigaus, o „virusas kažkada tarsi išnyks“, – pareiškė jis trečiadienį interviu TV stočiai „Fox Business“.

Demokratai respublikoną D. Trumpą dėl tokių kalbų kaltina kapituliavus kovoje su koronavirusu.

Pastaruoju metu naujų infekcijų JAV vėl sparčiai daugėja, pirmiausiai – pietinėse valstijose. Naujų atvejų skaičiai yra didesni už buvusius balandį ir gegužę – šie mėnesiai iki šiol buvo laikomi pandemijos piku.

Kalifornijos ir Mičigano valstijos dėl didėjančių skaičių jau atšaukė kai kurių ribojimų sušvelninimą, Pensilvanija įvedė prievolę dėvėti kaukę.

JAV užregistruotas rekordinis skaičius naujų COVID-19 atvejų – 52 898


Jungtinėse Valstijose per praėjusią parą nustatyta daugiau kaip 52 tūkst. naujų koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų, rodo Johnso Hopkinso universiteto paskelbti duomenys.

Tai naujas per parą nustatytų naujų ligos atvejų rekordas šalyje.

Baltimorėje įsikūrusio universiteto duomenimis, paskelbtais 20 val. 30 min. vietos (trečiadienį 3 val. 30 min. Lietuvos) laiku, per parą šalyje buvo užregistruoti 52 898 nauji užsikrėtimo koronavirusine infekcija atvejai, o bendras užsikrėtusiųjų skaičius padidėjo iki 2 682 270.

Per pastarąją parą nuo COVID-19 šalyje mirus dar 706 žmonėms, bendras aukų skaičius išaugo iki 128 028.

Pastarosiomis dienomis JAV per parą buvo fiksuojama apie 40 tūkst. naujų COVID-19 atvejų. Diena anksčiau šalyje buvo užregistruoti 42 528 nauji ligos atvejai.

Keliuose miestuose, įskaitant Hjustoną, Teksasą ir Finiksą, daugėja hospitalizacijos atvejų.

Trečiadienį Teksase vėl buvo užregistruotas rekordinis skaičius naujų COVID-19 atvejų – 8 076. Ankstesnę dieną čia buvo nustatyti 6 975 nauji užsikrėtimo atvejai.

Dėl registruojamų naujų užsikrėtimo ir mirties atvejų skaičiaus pagausėjimo kelioms valstijoms teko sustabdyti išėjimo ir karantino procesą. Kalifornija trečiadienį uždraudė Los Andžele teikti maitinimo paslaugas uždarose patalpose, taip pat mažiausiai trims savaitėms uždarė barus, kino teatrus bei muziejus.

Mičigano gubernatorė taip pat nurodė uždaryti barus šioje šiaurinėje valstijoje. Tuo tarpu Oregonas ir Pensilvanija pasekė kitų valstijų pavyzdžiu ir įvedė privalomą apsauginių veido kaukių dėvėjimą.

„Jeigu kelionių sezono metu nebus tvirto nacionalinio atsako, įskaitant nurodymą visoje šalyje dėvėti kaukes, toliau kils grėsmė mūsų ekonomikos gyvybingumui ir mūsų mokyklų galimybėms rudenį atsidaryti“, – įspėjo Filadelfijos miesto Pensilvanijoje Vaikų ligoninės tyrimų centro „PolicyLab“ direktorius Davidas Rubinas.

Prezidentas D. Trumpas, iki šiol niekada viešai nedėvėjęs kaukės, trečiadienį sakė „nematąs jokių problemų“ ją užsidėti. Visgi jis pakartojo tikįs, kad infekcija paprasčiausiai „išnyks“.