Valstybės vadovas priešpiet atvažiavo į balsavimo apylinkę Rusijos mokslų akademijos pastate, kurioje visuomet balsuoja per rinkimus, gavo balsalapį, pažymėjo jį ir įmetė į balsadėžę.

Prezidentas, kaip visuomet, buvo be kaukės ir pirštinių. Jokio pareiškimo jis nepadarė.

Šis visuotinis balsavimas vyksta laikantis specialios procedūros, kurios analogų Rusijoje anksčiau nebuvo.

V. Putinas yra ne kartą pabrėžęs, kad konstitucijos pataisos, kurių viena numato galimybę jam vėl balotiruotis į prezidentus, įsigalios tik po pritarimo per nacionalinį balsavimą.

Rusijos gyventojai trečiadienį tikriausiai pritars konstitucijos reformoms, kurias kritikai smerkia kaip manevrą siekiant sudaryti sąlygas prezidentui V. Putinui likti Kremliuje iki gyvos galvos.

Pakeitimus prieš kelias savaites priėmė Rusijos parlamentas, o nauja konstitucija jau publikuota ir pasirodė knygynų lentynose, bet V. Putinas vis tiek surengė visuotinį, trečiadienį pasibaigsiantį balsavimą, norėdamas suteikti teisėtumo savo planams.

Kremlius labai pasistengė paskatinti rinkėjų aktyvumą: balsavimas vyko kone savaitę, paskutinė balsavimo diena paskelbta valstybine švente, rinkėjams siūloma įvairių prizų, įskaitant butus ir automobilius.