Taip buvęs viceprezidentas atsiribojo nuo Donaldo Trumpo, kuris, nepaisydamas perspėjimų, po trijų mėnesių pertraukos neseniai atnaujino savo rinkimų kampanijos renginius.

„Tai ko gero yra labiausiai neįprasta rinkimų kova pastarųjų laikų JAV istorijoje“, - kalbėjo J. Bidenas. 77-erių politikas kartu pridūrė dar nesityręs dėl koronaviruso.

JAV patvirtinta per 2,6 mln. koronaviruso infekcijos atvejų, daugiau kaip 126 000 žmonių mirė. Tai didžiausi skaičiai pasaulyje. Dėl to J. Bidenas apkaltino D. Trumpą nevaldant situacijos. „Atrodo, kad mūsų „karo prezidentas“ pasidavė, iškėlė baltą vėliavą ir paliko mūšio lauką“, - sakė jis.

J. BIdenas omenyje turėjo D. Trumpo pasisakymą kovo mėnesį, esą jis kovos su pandemija metu jaučiasi esąs „karo prezidentas“. D. Trumpas nesiėmė veiksmingų priemonių prieš viruso plitimą, kalbėjo demokratas.

Virtinėje valstijų daugėja infekcijų, galimi dideli protrūkiai.
Donaldas Trumpas praktiškai nesiima jokių priemonių. Pone prezidente, krizė yra reali“, - pabrėžė J. Bidenas. Jis pasisakė už principinę kaukių prievolę viešoje vietoje ir bendradarbiavimo su Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) atnaujinimą.