„Dabar turime daugiau nei 40 tūkst. naujų atvejų per dieną“, – sakė jis.

„Nenustebčiau, jei pasiektume 100 000 (atvejų) per dieną, jei tendencija nepasikeis“, – Senate kalbėjo A. Fauci.

„Judame klaidinga kryptimi. Akivaizdu, kad dabar visiškai nekontroliuojame padėties“, – pareiškė jis.

Nacionalinio alergologijos ir infekcinių ligų instituto direktoriaus pareigas einantis A. Fauci atsisakė prognozuoti, kiek iš viso žmonių mirs Jungtinėse Valstijose nuo COVID-19 pandemijos, tačiau pabrėžė, kad šis skaičius bus „šokiruojantis“.

Jungtinės Valstijos per pastarąją parą užfiksavo mažiausiai 42 tūkst. naujų koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų, rodo pirmadienį 20 val. 30 min. vietos (3 val. 30 min. Lietuvos) laiku Johnso Hopkinso universiteto paskelbti duomenys.

Dauguma naujų susirgimo atvejų buvo nustatyti pietinėse ir vakarinėse valstijose, o bendras šalyje patvirtintų COVID-19 atvejų skaičius beveik pasiekė 2,6 mln., informavo Baltimorėje įsikūręs universitetas.

Tačiau kasdien Jungtinėse Valstijose fiksuojamas koronavirusu užsikrėtusių asmenų mirčių skaičius toliau mažėjo – per pastarąją parą jų užregistruota 355.

Kelių valstijų gubernatoriai buvo priversti iš naujo įvesti suvaržymų verslui, pavyzdžiui, restoranams ir barams, nors Baltieji rūmai teigia, kad registruojamų COVID-19 atvejų pagausėjimą lėmė išplėstas testavimas, o ne realiai suintensyvėjęs ligos plitimas.