Preliminariais duomenimis, dar 12 žmonių laikomi dingusiais.

Keltas „Morning Bird“ pirmadienį 9 val. 30 min. vietos (6 val. 30 min. Lietuvos) laiku susidūrė su kitu keltu per rytinį eismo piką, kai didžiausias šalyje upių uostas būna pilnas laivų.

„Radome 32 kūnus... Aptikome keltą upėje, daugiau kaip 15 metrų gylyje“, – naujienų agentūrai AFP sakė ugniagesių brigados naras A. Zahidul Islamas.

„Manome, kad suradome daugumą kūnų. Kiti galės būti ištraukti tik iškėlus keltą... Atrodo, kad jis įstrigęs dumble upės dugne“, – pridūrė gelbėtojas.

Praėjus daugiau kaip 12 valandų po laivo avarijos vienas keleivis buvo „per stebuklą“ rastas gyvas.

Besiruošiantys iškelti nuskendusį laivą gelbėtojai pamatė upėje plūduriuojantį 35 metų Sumaną Bapary, AFP sakė ugniagesių brigados atstovas Kamrul Islamas.

„Jis išbuvo nuskendusiame laive... visas tas 13 valandų. Nežinome kaip. Tačiau tai – stebuklas“, – kalbėjo K. Islamas.

Pakrančių apsaugos tarnybos atstovas Hayetas Ibne Siddique anksčiau sakė, kad laive, galėjusiame plukdyti iki 150 keleivių, buvo mažiausiai 50 žmonių.

Keltas išplaukė iš sostinės viduryje esančio Munšigandžo rajono ir susidūrė su kitu laivu, ruošdamasis prisišvartuoti Sadarghate, pagrindiniame Dakos upių uoste. Šiuo uostu naudojasi šimtai laivų, plaukiojančių į pietinę šalies dalį.

Bangladešo vidaus vandenų transporto valdybos viršininkas Golam Sadeqkas sakė AFP, kad vieno denio laivas nebuvo perpildytas ir kad jis nuskendo „dėl neatsargumo“.

Pareigūnas pridūrė, kad laivo licencija plukdyti keleivius galiojo iki rugsėjo.

Įvykio liudininkai pasakojo vietos televizijoms, kad daugelis keleivių veikiausiai įstrigo kelto kajutėse.

Žuvusiųjų kūnai, sudėti į lavonmaišius, buvo suguldyti eilėmis ant uosto krantinės. Vėliau į nelaimės vietą atplauks kitas laivas, turintis iškelti apgadintą keltą iš vandens, sakė H. Ibne Siddique.