Jo kalbos ištrauką sekmadienį parodė televizijos kanalas „Belarus 1“.

„Aš kaip prezidentas tris mėnesius ėjau iš proto, jaudinausi dėl to, kas darosi su šituo kovidu. Juk nesu idiotas, aš taip pat suprantu, kad vienintelis pasaulyje, vienintelė šalis (Baltarusija) stojo į ypatingą kovos su šiuo virusu kelią. Maniau, neduok Dieve, jei mes nesusitvarkysime – jūs tikrai pradėsite į mane valytis kojas. Bet mes nugalėjome“, - sakė A. Lukašenka.

Prezidentas priminė, kad iš tikrųjų patarė savo piliečiams, iš dalies – siekdamas sumažinti įtampą, gydyti koronavirusinę infekciją traktoriumi, šimtu gramų ir pirtimi. „Kai sakiau, kad išgydys traktorius, turėjau omenyje, jog reikia pasėti, nes kitaip nebus ko ėsti. Aš mėginau nuraminti žmones“, - teigė Baltarusijos vadovas.

Pasak jo, Baltarusijoje su pandemija kovojama jos židiniuose. „Yra židinys – mes ten kovojame. Bet mes visada turėjome atsargoje visko – net ir komendanto valandą“, - sakė A. Lukašenka.

A. Lukašenka garsėja skandalingais pareiškimais apie koronavirusą. Be pasiūlymų gydyti koronavirusinę infekciją traktoriumi, šimtu gramų ir pirtimi, jis balandžio 13 d. pareiškė, kad jo šalyje mirčių nuo koronaviruso nėra. Šalies vadovas buvo įsitikinęs, jog mirštama ne nuo viruso, o lėtinių ligų, pasireiškusių COVID-19 pandemijos fone.

„Žmonės bijo. Todėl aš noriu jiems pasakyti štai ką: mūsų šalyje nuo koronaviruso nemirė nei vienas žmogus. Nė vienas! Žmonės miršta nuo visos „puokštės“ lėtinių ligų, kuriomis sirgo ilgą laiką“, – teigė A. Lukašenka.
Jo žodžiais, mirčių priežastimis dažniausiai tampa cukrinis diabetas, širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo takų ligos bei „diagnozės, kurių nė neįmanoma perskaityti“.

„Niekas nuo koronaviruso mūsų šalyje nenumirs. Aš viešai tą pareiškiu. Tai mano tvirtas įsitikinimas, paremtas ne vien praėjusių metų tyrimais. Mes jau radome vaistų kombinacijas, kuriomis gelbėsime žmones. Už kiekvieną žmogų aršiai kovosime. Ir jei ligonis nenuleis rankų, jis tikrai pasveiks“, – žadėjo Baltarusijos prezidentas.

Baltarusijoje iki šiol nustatyti 65,5 tūkst. užsikrėtimo koronavirusu atvejų, mirė 383 infekuotieji.