Šalis taip pat pranešė apie 7 005 mirtis nuo COVID-19 per savaitę. Pagal mirčių skaičių tai buvo antra savaitę, kuomet koronaviruso aukų šalyje buvo daugiau nei 7 tūkst. Ankstesnę savaitę užfiksuotos net 7 285 mirtys nuo COVID-19.

Brazilija yra antra pasaulyje po Jungtinių Valstijų pagal COVID-19 atvejų ir mirčių nuo šios ligos skaičių, tačiau jai nepavyksta laikytis veiksmingos kovos su pandemija strategijos.

Tuo tarpu protestuotojai Brazilijoje ir kituose pasaulio miestuose, įskaitant Stokholmą, Londoną ir Barseloną, reiškia nepasitenkinimą Brazilijos prezidentu Jairu Bolsonaro ir jo veiksmai šios krizės metu.

Dešiniųjų pažiūrų prezidentas buvo pavadinęs koronavirusą „mažuoju gripu“, J. Bolsonaro smerkė valstijų institucijų įvestus karantino apribojimus ir viešai pažeidinėjo juos.

Sekmadienį Rio de Žaneiro Kopakabanos paplūdimyje su protestuotojais, skanduojančiais „Stop, Bolsonaro“, susidūrė riaušių malšinimo pareigūnai. Tokia policijos reakcija privertė prie protesto prisijungti dar daugiau žmonių, šaukiančių „Dink, Bolsonaro!“

Sostinėje Brazilijoje demonstrantai priešais Kongresą pastatė 1 000 kryžių, taip atmindami COVID-19 aukas, ir iškėlė plakatą su užrašu „Bolsonaro, gana neigti!“

„Brazilija kenčia didžiulį skausmą, nematomą skausmą, dėl neįtikėtino COVID-19 sukeltų mirčių skaičiaus“, – sakoma protesto organizatorių pranešime.

Ekspertai teigia, kad tikrasis užsikrėtimo atvejų ir mirčių skaičius Brazilijoje veikiausiai yra kur kas didesnis nei rodo oficialūs duomenys.

SAM praėjusią savaitę pradėjo testuoti visus įtariamus COVID-19 atvejus šalies sveikatos apsaugos sistemoje, tačiau 212 mln gyventojų turinčioje šalyje tyrimų mastai vis dar yra per maži.

Nors koronaviruso plitimas nėra suvaldytas, kai kurios vietos valdžios institucijos jau imasi ekonominės veiklos atnaujinimo.

Rio de Žaneiras, antras labiausiai paveiktas miestas šalyje po San Paulo, jau leido atidaryti parduotuves ir atnaujinti futbolo rungtynes. Mieste nuo liepos 10 d. net planuojama į stadionus stebėti rungtynių leisti sirgalius.