Midlandso regione esančiame mieste per dvi savaites iki birželio 16 dienos užregistruoti 658 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai, iš kurių daugelis susiję su naujais užkrato protrūkiais maisto gamybos įmonėse.

BBC duotame interviu P. Patel teigė, kad pastaruoju metu visoje šalyje įvyko „paūmėjimų“, ypač per pastarąsias tris–keturias savaites.

„Kilus lokalizuotiems protrūkiams, tikslinga taikyti su konkrečia vietove susijusius sprendimus, apimančius infekcijos kontrolę, socialinį atsiribojimą, stebėjimą ir daugelį kitų priemonių“, – pažymėjo Vidaus reikalų sekretorė.

„Lesteris sulauks pagalbos“, – pridūrė ji.

Laikraščio „The Sunday Times“ pranešimuose teigiama, kad vyriausybė pasirengusi artimiausiu metu vėl įvesti griežtas karantino taisykles Lesteryje.

Remiantis oficialiais duomenimis, mieste gyvena apie 340 000 žmonių.

Galimybė įvesti karantiną svarstoma šaliai nelengvu metu.

Boriso Johnsono vyriausybė planuoja nuo liepos 4 dienos sušvelninti apribojimus, nepaisydama nerimo dėl antrosios infekcijos bangos, ir leisti, be kita ko, atidaryti barus, restoranus ir kirpyklas visoje Anglijoje.

Pastarosiomis dienomis Didžiojoje Britanijoje dešimtys tūkstančių žmonių ignoravo socialinio atstumo taisykles ir nugulė paplūdimius bei rinkosi į gatvių vakarėlius.

Tuo tarpu futbolo klubo „Liverpulis“ sirgalių minios užplūdo miesto gatves, kai jų numylėtiniai laimėjo „Premier“ lygą.

Garsiausi medicinos ekspertai kiek anksčiau šį mėnesį perspėjo apie „realią“ antrosios koronaviruso bangos riziką šią žiemą.

„Manau, kad niekas negalėtų padaryti didesnės žalos mūsų šaliai ir mūsų ekonomikai nei antroji banga“, – pažymėjo P. Patel.

Pasak oficialių duomenų, koronavirusas Didžiojoje Britanijoje lėmė jau daugiau kaip 43 500 žmonių mirtį.