Kinija jau buvo iš esmės suvaldžiusi virusą, kuomet koronavirusu Pekine užsikrėtė šimtai žmonių, o vėliau atvejų buvo užfiksuota ir kaimyninėje Hebėjaus provincijoje.

Sveikatos pareigūnai sekmadienį pranešė, jog už maždaug 150 kilometrų nuo Pekino esanti Ansino apygarda bus „visiškai uždaryta ir kontroliuojama“. Tokių pat priemonių pandemijos piko metu anksčiau šiais metais buvo imtasi Uhane.

Kinijos epidemijų prevencijos grupė išplatintame pareiškime nurodė, kad nuo šiol šioje apygardoje tik vienam šeimos nariui bus leista išeiti iš namų nusipirkti būtiniausių prekių, kaip antai maisto produktų ir vaistų.

Anksčiau šioje apygardoje galiojo tam tikri keliavimo apribojimai, tačiau dabar asmenims leidžiama išeiti iš namų tik gauti medicininės pagalbos.

Tokių priemonių imtasi po to, kai per pastarąją parą Pekine buvo užfiksuota dar 14 koronaviruso atvejų. Iš viso nuo birželio vidurio Kinijos sostinėje jau patvirtinta 311 tokių atvejų.

Pirmiausia naujas viruso protrūkis buvo užfiksuotas Pekine veikiančiame didžiuliame Sinfadžio didmeniniame maisto produktų turguje, iš kurio švieži produktai tiekiami bene visam miestui, o tai sukėlė nerimą dėl maisto tiekimo grandinės saugumo.

Gėlavandenių žuvų šiam turgui tiekia įmonės iš Ansino apygardos, pranešė Kinijos valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“.

Tuomet tame rajone buvo nustatyta apie 12 koronaviruso atvejų, iš kurių 11 buvo susiję su minėta turgaviete, skelbė valstybinis laikraštis „The Global Times“.

Nauji atvejai Pekine kelia nerimą dėl galimo viruso atsigavimo Kinijoje. Pastarąją savaitę Kinijoje buvo masiškai tiriami didmeninių turgaviečių darbininkai, restoranų darbuotojai, gyventojai, gyvenantys vidutinės ir didelės rizikos rajonuose, bei kurjeriai. O dabar tyrimai išplėsti ir jau apimta ir grožio salonų bei kirpyklų darbuotojus, skelbia „The Global Times“.