Incidentas šeštadienį įvyko Luisvilio miesto centre esančiame parke, kur protestuotojai jau kelias savaites renkasi išreikšti pasipiktinimą dėl policijos pareigūnų savo namuose kovo mėnesį nušautos juodaodės Brionos Teilor mirties.

Jos žūtis dar pakurstė kampaniją prieš rasizmą ir policijos brutalumą, kuri kilo Jungtinėse Valstijose ir jau išplito po visą pasaulį.

Luisvilio miesto policijos departamentas pranešė, jog pareigūnai į parką buvo iškviesti maždaug 21 val. vietos laiku.

„Po to buvo telefonu pranešta, jog šerifo departamento darbuotojai parke mėgina gelbėti vyro gyvybę, tačiau jis galiausiai mirė incidento vietoje“, – nurodė departamentas socialiniame tinkle „Twitter“.

Netrukus po to gatvėje prie miesto teismo pastato buvo pašautas dar vienas asmuo, pranešė policija.

Neaišku, ar abiem atvejais veikė tas pats šaulys, ir policija dar neatskleidė jokios informacijos apie aukas.

Luisvilio meras Gregas Fišeris pareiškė esąs „giliai nuliūdęs dėl šio smurto protrūkio“.

B. Taylor žūties sukrėsti Luisvilio gyventojai aktyviai dalyvauja judėjime prieš rasizmą ir policijos brutalumą.

Į 26 metų B. Taylor, greitosios pagalbos medicinos technologę, buvo šauta aštuonis kartus, kai kovo 13 dieną Luisvilio kovos su narkotikais skyriaus detektyvai išlaužė jos namų pagrindines duris. Jos namuose narkotikų nebuvo rasta.

Tačiau paskutiniu lašu tapo George'o Floydo (Džordžo Floido) nužudymas Jungtinėse Valstijose, dėl kurio visoje šalyje kilo masiniai protestai, išplitę ir į kitas šalis.

Šis 46 metų juodaodis žuvo Mineapolyje gegužės 25 dieną, kai vienas baltasis policininkas beveik devynias minutes keliu spaudė jam kaklą.