Kaip nurodo Baltimorėje įsikūręs universitetas, iki šeštadienio 17 val. 30 min. vietos (sekmadienio 00 val. 30 min. Lietuvos) laiku šalyje buvo patvirtinta iš viso 2 500 419 koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų.

O per pastarąsias 24 valandas buvo nustatyta 43 121 naujas užsikrėtimo atvejis. Beje, šią savaitę JAV patvirtintų naujų užsikrėtimo atvejų skaičiai buvo didžiausi nuo pandemijos pradžios.

Be to, JAV šeštadienį mirė dar 502 COVID-19 užsikrėtę žmonės ir bendras koronaviruso aukų skaičius šalyje padidėjo iki 125 480-ies, o tai sudaro maždaug ketvirtadalį bendro mirčių nuo koronaviruso skaičiaus visame pasaulyje.

Floridoje, Džordžijoje, Pietų Karolinoje ir Nevadoje naujų patvirtintų užsikrėtimo atvejų paros skaičiai šeštadienį vėl pasiekė rekordinius lygius.

Vien Floridoje, kuri sparčiai švelnino karantino apribojimus ir jaunimas suplūdo į paplūdimius ir barus, o tai vėl paskatino infekcijos plitimą, per pastarąsias 24 valandas buvo patvirtinti 9 585 nauji užsikrėtimo atvejai.

COVID-19 atvejų daugėja daugiau kaip pusėje JAV valstijų, visų pirma šalies pietuose ir vakaruose.

Teksasas ir Florida – o abiem šioms valstijoms vadovauja respublikonams atstovaujantys gubernatoriai, kurie priešinosi ilgam karantinui – nustatė naujų apribojimų barams.