„Asmuo, pašautas ginkluotos policijos, mirė. Šeši kiti žmonės yra ligoninėje ir gydomi dėl sužalojimų – įskaitant policijos pareigūną, kurio būklė kritinė, bet stabili“, – sakoma Škotijos vyriausiojo konsteblio pavaduotojo Steve'o Johnsono pranešime.

Kaip praneša televizija „Sky News“, per numanomą išpuolį buvo subadyti keli žmonės, vienas jų – policininkas.

Incidento vietoje buvo suvažiavę keliolika policijos automobilių. Skelbiama, kad sužeistas vienas policijos pareigūnas.

Škotijos policijos federacijos tviterio žinutėje sakoma, kad ji supranta Glazgo teisėsaugos pareigūnų šeimų nerimą ir norą gauti daugiau informacijos, taip sakoma, kad nukentėjusio policininko šeima „buvo informuota ir palaikoma tarnybos“.

„Sky News“ liudininkai teigia matę iš „Park Inn“ viešbučio ant neštuvų išnešamus kelis kruvinus žmones.

Glazgo policija nurodė, kad padėtis „šiuo metu yra suvaldyta ir visuomenei pavojaus nėra“.

Miesto taryba informaciniame pranešime apie eismo sąlygas nurodė, kad dėl „rimto policijos incidento“ keletas gatvių šiuo metu yra uždarytos.

Škotijos policijos vyriausiojo konsteblio pavaduotojas Steve'as Johnsonas sakė norįs „nuraminti visuomenę, kad šis incidentas yra suvaldytas ir kad platesnei visuomenei pavojaus nėra“.

Pasak jo, policija neieško jokių kitų su šiuo incidentu susijusių asmenų ir kad sužeistam policininkui teikiama pagalba ligoninėje.

Pasirodė nepatvirtintų pranešimų, kad incidento, kuris, manoma, įvyko viešbutyje, metu peiliu buvo sužaloti trys žmonės.

Gatve West George Street ėjusi Louisa pasakojo „Sky News“: „Mačiau, kaip žmonėms teikiama medicinos pagalba, ant žemės buvo kraujo. Taip pat mačiau iš viešbučio išbėgančius žmones, o policininkai šaukė „iškelkite rankas, iškelkite rankas, išeikite“. Policininkai užtvėrė gatvę, joje buvo pilna policijos ir greitosios medicinos pagalbos automobilių. Pareigūnai šaukė kituose pastatuose netoli viešbučio „Park Inn“ esantiems žmonėms likti viduje ir neiti į gatvę.“

Policija sako, kad įtariamasis užpuolikas pašautas įvykio vietoje. Manoma, kad daugiau užpuolikų nėra.


Incidento vietoje buvo suvažiavę keliolika policijos automobilių.

Glazgo policija anksčiau penktadienį pranešė, kad saugumo ir gelbėjimo tarnybos reaguoja į incidentą miesto centre ir paragino žmones vengti tos teritorijos.

Miesto taryba informaciniame pranešime apie eismo sąlygas nurodė, kad dėl „rimto policijos incidento“ keletas gatvių šiuo metu yra uždarytos.

Televizija „Sky News“ pranešė, kad buvo sužeisti keli žmonės ir kad per incidentą buvo šaudoma.

Socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti į vieną pastatą įžengiantys ginkluoti policijos pareigūnai. Šalimais matyti stovintys gelbėjimo tarnybų automobiliai.

Škotijos vyriausioji ministrė Nicola Sturgeon sakė žurnalistams, kad pranešimai yra „iš tikrųjų baisūs“ ir kad ji gauna nuolat atnaujinamą informaciją.

Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas sakė esąs „labai nuliūdintas baisaus incidento Glazge“ ir kad jis mintimis yra „su visomis aukomis ir jų šeimomis“.

Krauju aplaistyta žemė

Socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti Vest Džordžo gatvėje susirinkę ginkluoti policininkai. Per televiziją buvo parodyta, kaip keli žmonės lydimi iš viešbučio pakeltomis virš galvos rankomis.

Vienas liudininkas, kurio žodžius citavo britų naujienų agentūra „Press Association“, pasakojo matęs ant žemės gulėjusį vyrą be batų ir jį už pašonės laikantį asmenį.

„Nežinau, ar tai buvo šautinė žaizda, durtinė žaizda, ar dar kažkas“, – sakė netoliese esančiame biure dirbantis Craigas Milroy.

Pasak jo, tas vyras buvo vienas iš keturių žmonių, kuriuos iš įvykio vietos išvežė paramedikai.

„Po to pastebėjome kilusį sąmyšį, daugiau atvykstančių greitosios pagalbos automobilių, pamatėme, kaip ginkluoti policininkai įbėgo į viešbutį šalia alinės „Society Room“, – sakė liudininkas.

„Vis dar stovėjome lauke, o paskui atvyko visi tie policininkai, riaušių policijos pareigūnai. Tada pagalbos komanda liepė mums sugrįžti atgal ir užrakinti duris.“

Kita liudininkė, prisistačiusi Louisa, televizijai „Sky News“ pasakojo, kad matė, kaip „ant kraujo aplaistytos žemės buvo suteikiama pagalba žmonėms“.

„Mačiau, kaip žmonės bėga iš viešbučio ir kaip policija šaukia: „Rankas aukštyn, išeikite!“ – pridūrė ji. – Visa gatvė buvo pilna policijos automobilių, greitosios pagalbos automobilių, apsupusių ją kordonu.“

„Policija šaukė kituose pastatuose šalia viešbučio „Park Inn“ buvusiems žmonėms, kad jie liktų viduje ir neišeitų į gatvę“, – nurodė liudininkė.