Dabar tokių pačių pareigūnų veiksmų reikalauja ir Braunšveigo miesto vietos gyventojai, kur nedideliame sodo namelyje minėtasis įtariamasis gyveno nuo 2013 iki 2016 metų, skelbia „The Mirror“.

Braunšveigo vietiniai sako, kad įtariamasis nelegaliai nuomojame namelyje įsirengė rūsį, kur galbūt buvo paslėpęs dingusios mergaitės, kūną.

43 metų vokietis buvo apklaustas, tačiau niekada oficialiai neapkaltintas dėl penkerių metų Ingos Gehricke dingimo 2015 metais. Vaikas prapuolė netoliese įtariamojo namų. Dabar minėtame būste gyvenanti Sabina Sellag, dirbanti gide, teigia, kad ją apėmusi tokia panika, jog dabar ji priversta miegoti lauke.

Jos bičiulė Thoma Tager sako, kad jos draugė labai persigandusi ir nebegali gyventi tame nedideliame namelyje prie geležinkelio bei pridūrė: „Ji maldavo policijos atsivesti paieškos šunų. Man yra prisipažinusi, jog nerimauja, kad gali miegoti virš palaikų“.

S. Sellag seniau sakė esanti nusivylusi policijos atsainumu.

Prisistatyti nepanoręs kaimynas teigė: „Ji įsitikinusi, kad Inga yra ten. Viduje buvo labai daug šiukšlių. Naujoji nuomininkė dabar gyvena tikrame siaube. Ji jau kelias savaites miega lauke. Keista, kad čia yra rūsys, nes soduose tokie dalykai draudžiami. Tas vyras tuo laiku buvo smulkus nusikaltėlis“.

C. Brucknerio būsto nuomotojas neigia, kad įtariamasis jo nuosavybėje įsirengė rūsį, bet kitas kaimynas tvirtina, kad vyras prie šio projekto plušo porą mėnesių.

Aštuoniasdešimtmetis Manfredas Richeris sako: „Jis nukėlė grindų lentas ir pradėjo kasti, nešė lauk akmenis ir žemę. Iškastą duobę sutvirtino lentomis. Dėl tokios savivalės sulaukė pareigūnų dėmesio“.

Jo sūnus Karstenas teigia prieš du mėnesius informavęs apie tai policiją ir pridūrė: „Maniau, kad jau kitą dieną atvyks didelės policijos pajėgos ir imsis veiksmų, bet niekas taip ir neatvažiavo“.

M. Rixhterio sesuo Helga Neu, kuriai priklauso sklypas netoliese įtariamojo nuomoto namelio, tvirtina: „Tikrai norėčiau, kad pasirodytų policija, kas žino, ką jis galėjo paslėpti tame rūsyje“.

Prabilo buvęs draugas

Buvęs geriausias pagrindinio įtariamojo Madeleine McCann pagrobimu draugas sako, kad prieš metus ilgai kalbėjosi su policijos pareigūnais ir per interviu patikino: „Žinau, kad jis tai padarė“.

46 metų Michaelas Tatschlis yra kartu gyvenęs su Ch. Bruckneriu, netgi kartu atliko laisvės atėmimo bausmę. Ir teigia vieną dieną tiesiog supratęs, koks jis „liguistas niekšas“, skelbia „The Telegraph“.

„Jis buvo mano geriausias draugas, ir, deja, tikras iškrypėlis. Jis tikrai galėjo pagrobti vaiką – tiek dėl seksualinių užgaidų, tiek dėl pinigų“, – apie įtariamąjį nužudymu ir pagrobimu teigia buvęs jo geriausias draugas.

„Tą pačią minutę, kai pas mane Austrijoje atėjo policija, žinojau, kad čia jo darbas“, – apie trimetės Maddie pagrobimą Portugalijos kurorte 2007 metais teigia pašnekovas.

„Jie su manimi buvo labai konkretūs nuo pat pirmosios minutės. Sakė, kad tiria Maddie McCann ir Christiano Brucknerio bylą, atsakiau jiems, kad jau žinau. Buvau tikras, kad tai jo darbas“, – per interviu prisipažino M. Tatschilis.

Ch. Bruckneris pareiškė neturintis nieko bendro su mažametės Madeleine dingimu. Šiuo metu jis kalinamas Vokietijoje už 72 metų turistės iš Jungtinių Valstijų išžaginimą 2005 metais. Jį iš dalies demaskavo filmuota užpuolimo medžiaga, aptikta nešiojamojoje vaizdo kameroje, pavogtoje iš ūkio netoliese Praia da Luz kurorto, kur jis buvo apsistojęs. Būtent minėtame kurorte buvo pagrobta ir mažametė Maddie.

Christianas Brueckneris

„Štai kaip sužinojau, kad jis – liguistas niekšas. Jis kali už tai, kad prirakino grandinėmis tą seną moterį, ją mušė ir žagino“, – apie savo buvusį draugą, kuris seniau jau buvo teistas už šešiametės tvirkinimą, žurnalistams sakė M. Tatschlis.

Ch. Bruckneris „nuolat naršė tamsiajame internete“ ir „netgi kalbėjo apie galimybę pardavinėti vaikus Maroke“, – tvirtina M. Tatschlis ir prisipažįsta iš pradžių manęs, kad draugas „paprasčiausiai nevykusiai juokauja“.

Jis sako, kad, žiūrėdamas dokumentinę juostą apie šią bylą – tai didžiausio atgarsio sulaukęs vaiko pagrobimas per pastarąją Jungtinės Karalystės istoriją – „iš karto suprato, kad kaltas jo draugas“.

„Tiesiog žinojau, kad tai tikrai Christiano darbas“, – britų žurnalistams sakė pašnekovas.

Praėjus kelioms dienoms keturi policijos pareigūnai – du iš Austrijos ir du iš Vokietijos – paskambino jam į namus, o toliau – dvi dienas trukęs keturiolikos valandų apklausų maratonas.

„Pasakiau jiems žinąs, ko jie iš manęs nori. Pasakiau, kad tikiuosi, jog galėsiu padėti. Tikrai tikiuosi, pirmiausia dėl tėvų, kad pareigūnams pagaliau pavyks užbaigti šią bylą, o Christianas bus pripažintas kaltu dėl to, ką padarė“, – sakė M. Tatschlis.

Sako turintys įrodymų

Tuo metu Vokietijos prokurorai teigia turintys patikimų įrodymų byloje prieš Madeleine McCann pagrobimu įtariamą Ch. Brucknerį. Policijos pareigūnams pavyko gauti USB raktų, kuriuose aptiko reikiamą jo ryšį su nusikaltimu, skelbia žiniasklaida.

Skelbiama, kad USB raktuose esanti medžiaga susieja pagrindinį įtariamąjį Ch. Brucknerį su mažametės britės dingimu, skelbia Vokietijos žiniasklaida.

Trejų metų Maddie mįslingai dingo iš kambario Portugalijos Pria da Luz kurorte, kur šeima 2007 metais atostogavo. Nepaisant paieškų ir didžiulio Europos žiniasklaidos dėmesio, jokių mergaitės pėdsakų neaptikta.

Skelbiama, kad policija įrodymų aptiko dar 2016 metais, tirdami kitos mažametės – penkiametės Ingos Gehricke – dingimo bylą.

Vokietijos naujienų žurnalo „Spiegel“ parengtame reportaže pareigūnai sako, kad Ch. Bruckneriui priklausančiame automobiliniame namelyje rado mergaičių maudymosi kostiumėlius ir vaikų seksualinio išnaudojimo medžiagos. Kemperis buvo paliktas apleisto fabriko teritorijoje šiaurinės Vokietijos Braunšveigo mieste.

Per savaitę trukusį tyrimą pareigūnams pavyko aptikti USB raktų ir atminties kortelių su daugiau nei 8 tūkst. bylų. Kaip pažymima dokumentiniame filme, daugumą minėtųjų bylų sudarė vaikų seksualinio išnaudojimo nuotraukos ir filmuota medžiaga.

Ch. Bruckneriui , kuris šiuo metu atlieka laisvės atėmimo bausmę Kylio mieste už narkotikų kontrabandą, niekada nebuvo pateikti kaltiniai Ingos dingimu. Mergaitė dingo miške, kur su šeima iškylavo.

Dokumentiniame filme taip pat pasigirsta teiginių, kad 43 metų įtariamasis kažkam gyrėsi, kad jam priklausantis kemperis – tiesiog ideali vieta slėpti narkotikus ir vaikus. Vokietijos prokurorai neseniai patvirtino turį „rimtų įrodymų“, o ne „galimų užuominų“.

Jau anksčiau kaltintojai tvirtino turį įrodymų, kad Ch. Bruckneris nužudė Maddie, tačiau jų nepakako sėkmingai bylą perduoti teismui.

Ch. Bruckneris pateikė prašymą anksčiau išeiti į laisvę iš Kylio kalėjimo, kur šiuo metu atlieka bausmę už prekybą narkotikais.

Tačiau įtariamasis paleistas anksčiau laiko nebus, nes jam išduotas arešto orderis dėl pagyvenusio amžiaus moters išžaginimo Portugalijoje, nurodė prokuroras.

Britė mergaitė Madeleine, dar vadinama Maddie, dingo 2007 metų gegužės 3 dieną beveik prieš pat savo ketvirtąjį gimtadienį, kai tėvai, palikę ją miegančią viešbučio kambaryje, su draugais vakarieniavo šalimais esančiame restorane.

Jos paieškos buvo vienos didžiausių per pastaruosius metus. Nepaisant daugybės įtariamųjų ir teorijų apie tai, kas galėjo įvykti, dėl mergaitės dingimo iki šiol niekas nenuteistas, jos pėdsakų niekas nerado.