Perspėjimas pasirodė po to, kai tūkstančiai žmonių užplūdo pietų Anglijoje esančio Bornmuto miesto paplūdimius pasimėgauti šiltais orais.

„Twitter“ žinutėje prof. C. Whitty rašė: „COVID-19 atvejų sumažėjo dėl mūsų visų pastangų, bet virusas niekur nedingo. Jeigu nesilaikysime socialinio atsiribojimo taisyklių, susirgimo atvejų skaičius vėl ims augti. Suprantu, jog žmonės nori mėgautis saule, bet turime tai daryti taip, kad visiems būtų saugu.“

Remiantis Sveikatos departamento duomenimis, Jungtinėje Karalystėje nuo koronaviruso mirė 43 230 žmonių, 149 mirtys buvo užfiksuotos ketvirtadienį.
Pastarosiomis savaitėmis šalyje buvo karštų ir saulėtų dienų, tačiau turistų pamėgtose vietose įsikūrusios įstaigos buvo priverstos nurodyti lankytojams pas juos nevažiuoti.

Anglijos pajūrio kurortas mieste paskelbė „rimtą incidentą“ dėl neregėto lankytojų antplūdžio ketvirtadienį, tūkstančiams poilsiautojų suvažiavus į paplūdimį pasidžiaugti pakilusia oro temperatūra, nepaisant koronaviruso keliamos grėsmės.

Praėjus dienai po to, kai Didžiojoje Britanijoje termometro stulpelis pakilo iki 32,6 Celsijaus laipsnio ir buvo užregistruota karščiausia metų diena, Bornmuto valdžia sako „pasibaisėjusi“ vaizdais miesto paplūdimiuose.

Dėl tūkstančių poilsiautojų antplūdžio keliuose susiformavo spūstys, automobiliai buvo statomi nepaisant kelio ženklų, palapinės buvo statomos tam nenumatytose vietose, o lankytojai išsiskyrė asocialiu elgesiu, įskaitant išgėrusių asmenų muštynes, sakė pareigūnai.

Šalyje sušvelninus dėl koronaviruso paskelbtas suvaržymo priemones žmonėms leista lankytis paplūdimiuose, tačiau jie vis tiek raginami vengti didelių susibūrimų, o barai ir restoranai liks uždaryti iki liepos 4 dienos.

Miesto tarybos vadovė Vikki Slade sakė, kad pietinėje Anglijos pakrantėje esantis Bornmuto kurortas nėra pasiruošęs tokiam lankytojų antplūdžiui, ir ragino žmones į jį nevykti.

„Daugelio žmonių neatsakingas elgesys ir veiksmai tiesiog šokiruoja“, – kalbėjo ji.

Reikšmingo incidento paskelbimas leis miesto tarybai paprašyti mieste dislokuoti papildomų pajėgų, įskaitant policiją.

Tačiau Dorseto policijos viršininko pavaduotojas Samas de Reya pareiškė, kad policijos pajėgos „tikisi, kad žmonės patys prisiims asmeninę atsakomybę“.

„Akivaizdu, kad pas mus sveikatos krizė nesitraukia, o toks didelis kiekis žmonių, atvykstančių į vieną vietą, dar labiau sekina greitosios pagalbos tarnybų resursus“, – pareiškė jis.

Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas antradienį paskelbė naują ribojimų šalyje švelninimo etapą – nuo liepos 4-osios atsidarys barai ir restoranai, kirpyklos, bibliotekos, muziejai ir galerijos, kino teatrai.

Tačiau baseinai, SPA paslaugas teikiantys grožio salonai, uždaros sporto salės ir boulingo centrai liks uždaryti.

B. Johnsonas taip pat paskelbė socialinio atstumo laikymosi reikalavimo pakeitimus – nuo liepos 4 dienos privalomas atstumas tarp žmonių galės būti bene du metrai, o vienas metras, jei didesnio atstumo laikytis neįmanoma, tačiau tokiu atveju bus privalu devėti apsaugines veido kaukes ir kuo dažniau plauti ar dezinfekuoti rankas.

JK vyriausybės vadovas pridūrė, kad vyriausybė šiuo metu stengiasi, kad veiklą kuo greičiau galėtų atnaujinti teatrai ir koncertų salės.