Jungtinėse Valstijose per parą nustatomų koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų vėl artėja prie rekordinių aukštumų – kaip rodo Johnso Hopkinso universiteto duomenys, per pastarąją parą užregistruota daugiau kaip 35,9 tūkst. užsikrėtusiųjų.

Teksasas buvo tarp ryžtingiausiai vėl atsidaryti nusiteikusių valstijų ir suvaržymus ėmėsi švelninti birželio pradžioje.

Teksaso valstija pristabdys visas tolesnes Teksaso atidarymo fazes, valstijai reaguojant į pastarojo meto teigiamų COVID-19 ir hospitalizacijos atvejų pagausėjimą“, – sakoma gubernatoriaus Grego Abbotto biuro pranešime.

„Mums, kaip valstijai, mažiausiai reikia atkristi ir uždaryti verslus. Ši laikina pauzė padės mūsų valstijai pažaboti [koronaviruso] plitimą“, – sakė G. Abbottas ir paprašė gyventojų dėvėti kaukes bei laikytis socialinio atstumo taisyklių.

G. Abbottas yra prezidento respublikono Donaldo Trumpo sąjungininkas, bet jo naujausio pranešimo tonas labai skyrėsi nuo perrinkimo siekiančio valstybės vadovo mėgintos siųsti optimistinės žinios, kad viruso krizė jau daugiausiai baigėsi.

Jungtinėse Valstijose užsikrėtę koronavirusu mirė daugiau kaip 121 tūkst. žmonių. Pagal šį rodiklį ir bendrą užsikrėtimo atvejų skaičių Jungtinės Valstijos pirmauja pasaulyje.

Trys šiaurės rytinės valstijos – Niujorkas, Naujasis Džersis ir Konektikutas – padariusios reikšmingą pažangą kovoje su pandemija, trečiadienį ragino žmones, atvykstančius iš tokių epidemiologinių karštųjų taškų kaip Teksasas, Florida ir Alabama, karantinuotis.

Kelios valstijos šalies pietuose ir vakaruose yra apimtos, anot Baltųjų rūmų patarėjo užkrečiamųjų ligų specilaisto Anthony Fauci, „nerimą“ keliančių COVID-19 pliūpsnių.