Praėjus dienai po to, kai Didžiojoje Britanijoje termometro stulpelis pakilo iki 32,6 Celsijaus laipsnio ir buvo užregistruota karščiausia metų diena, Bornmuto valdžia sako „pasibaisėjusi“ vaizdais miesto paplūdimiuose.

Dėl tūkstančių poilsiautojų antplūdžio keliuose susiformavo spūstys, automobiliai buvo statomi nepaisant kelio ženklų, palapinės buvo statomos tam nenumatytose vietose, o lankytojai išsiskyrė asocialiu elgesiu, įskaitant išgėrusių asmenų muštynes, sakė pareigūnai.

Šalyje sušvelninus dėl koronaviruso paskelbtas suvaržymo priemones žmonėms leista lankytis paplūdimiuose, tačiau jie vis tiek raginami vengti didelių susibūrimų, o barai ir restoranai liks uždaryti iki liepos 4 dienos.

Miesto tarybos vadovė Vikki Slade sakė, kad pietinėje Anglijos pakrantėje esantis Bornmuto kurortas nėra pasiruošęs tokiam lankytojų antplūdžiui, ir ragino žmones į jį nevykti.

„Daugelio žmonių neatsakingas elgesys ir veiksmai tiesiog šokiruoja“, – kalbėjo ji.

Reikšmingo incidento paskelbimas leis miesto tarybai paprašyti mieste dislokuoti papildomų pajėgų, įskaitant policiją.

Tačiau Dorseto policijos viršininko pavaduotojas Samas de Reya pareiškė, kad policijos pajėgos „tikisi, kad žmonės patys prisiims asmeninę atsakomybę“.

„Akivaizdu, kad pas mus sveikatos krizė nesitraukia, o toks didelis kiekis žmonių, atvykstančių į vieną vietą, dar labiau sekina greitosios pagalbos tarnybų resursus“, – pareiškė jis.