Anot Prancūzijos prezidentūros, pokalbio metu taip pat bus aptarta situacija Irane bei Ukrainoje bei šalių „bendradarbiavimas sveikatos apsaugos ir aplinkosaugos srityse“.

Pernai rugpjūtį E. Macronas priėmė V. Putiną Paryžiuje. Per tą susitikimą Prancūzijos vadovas sakė, kad Paryžius atliks vaidmenį kuriant „naują saugumo architektūrą“ tarp Europos Sąjungos ir Rusijos.

„Žinau, kad Rusija – europietiška šalis. Aš tuo tikiu. Tikiu Europa nuo Lisabonos iki Vladivostoko“, – tąsyk kalbėjo E. Macronas.

Pasak Prancūzijos prezidentūros, E. Macronas mano, jog „reikia spręsti visus sudėtingus klausimus“ santykiuose su Rusija.

Tam būtini „paaiškinimas ir bendradarbiavimas“, ypač kalbant apie Europos saugumą susidūrus su tarptautinėmis kibernetinėmis atakomis, nurodė prezidentūra.

Vokietijos lyderė Angela Merkel neseniai išreiškė pyktį dėl kelių kibernetinių atakų, kurias, kaip mano Berlynas, įvykdė Maskva.

Prancūzija yra išreiškusi nuogąstavimų dėl Rusijos vaidmens Libijoje.

Rusija drauge su Jungtiniais Arabų Emyratais (JAE) ir Egiptu remia Libijos rytus kontroliuojantį maršalą Khalifą Haftarą.

Kh. Haftarui, kaip pranešama, padeda privati karinė bendrovė „Wagner Group“, kuriai, kaip manoma, vadovauja V. Putino sąjungininkas.

Tuo tarpu Turkija drauge su sąjungininku regione Kataru remia Jungtinių Tautų pripažįstamą Libijos Nacionalinės santarvės vyriausybę (NSV) Tripolyje.

E. Macronas 2018 metais du kartus lankėsi Rusijoje. Per vieną šių kelionių jis stebėjo pasaulio futbolo čempionato finalą.

Prancūzijos lyderis taip pat ketino dalyvauti renginiuose Raudonojoje aikštėje, kurie buvo planuojami praėjusį mėnesį, per 75-ąsias Sovietų Sąjungos pergalės prieš nacistinę Vokietiją metines. Tačiau tie renginiai dėl koronaviruso pandemijos buvo atidėti ir įvyko Maskvoje šį trečiadienį, nedalyvaujant svarbiems užsienio lyderiams.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)