Kaip pranešė JAV Geologijos tarnyba (USGS), požeminių smūgių, užfiksuotų 10 val. 29 min. vietos (18 val. 29 min. Lietuvos) laiku, epicentras buvo Krusesitoje pietinėje Oachakos valstijoje. Drebėjimas buvo juntamas sostinėje Meksike, esančiame maždaug už 700 kilometrų, ir kaimyninėje Gvatemaloje. Drebėjimo židinys buvo 23 km gylyje.

Nacionalinės seismologijos tarnybos pirminiais duomenimis, drebėjimo stiprumas buvo 7,1 balo. Vėliau tarnyba atnaujintame pranešime nurodė, kad smūgių stiprumas siekė 7,5 balo.

Ryte pasigirdus žemės drebėjimų pavojaus sirenoms sostinėje tūkstančiai žmonių skubiai išbėgo į gatves.

Pajūrio regionuose Meksikoje, Gvatemaloje ir Salvadore buvo paskelbtas perspėjimas dėl galimų cunamių. JAV Ramiojo vandenyno cunamių centras paskelbė, kad nuo 16 val. 16 min. Grinvičo (19 val. 16 min. Lietuvos) laiku iki trijų metrų aukščio pavojingos cunamio bangos gali smogti bet kuriame pakrantės ruože 1 000 km spinduliu nuo drebėjimo epicentro.

Tačiau po kelių valandų Centras pranešė, kad pavojus „didele dalimi praėjo“.

„Laimei, žalos nėra, be kuriuo atveju toliau raginsime [žmones] būti atsargius, nes gali būti pakartotinių požeminių smūgių ir visi privalome pasisaugoti“, – socialinėje žiniasklaidoje paskelbtame vaizdo kreipimesi sakė prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras.

„Strateginiai objektai nepatyrė jokios žalos, tai yra, uostai, oro uostai, rafinavimo fabrikai, hidroelektrinės, viskas yra geros būklės“, – sakė prezidentas.

Oachakos gubernatorius Alejandro Muratas televizijai „Milenio TV“ sakė, kad „buvo vienas mažas sugriovimas, vienas žmogus buvo sužeistas, o kitas mirė“. Gubernatorius pridūrė, kad valstija patyrė nedidelę žalą.