25 metų amžiaus sulaikytas įtariamasis girdėdavo balsus ir anksčiau vartojo vaistus, praneša britų dienraštis „The Daily Telegraph“, cituodamas įtariamojo artimuosius ir buvusius kaimynus. Įtariamojo draugų teigimu, jo gyvenimo būdas buvo vakarietiškas ir jis rengė daug vakarėlių.

Šeštadienio vakarą Redingo mieste, esančiame už 70 km į vakarus nuo Londono, įvykdytas išpuolis tiriamas kaip teroristinis incidentas, nors, kaip teigia policija, psichologinės problemos galėjo turėti tam didelės įtakos.

Kaip praneša žiniasklaida, trijų žmonių nužudymu įtariamas vyras jau buvo žinomas saugumo tarnyboms. Jis identifikuojamas kaip pabėgėlis iš Libijos Khairi Saadallah. Didžiosios Britanijos žiniasklaidos duomenimis, Kh. Saadallah pabėgo nuo pilietinio karo Libijoje, o anksčiau šį mėnesį buvo paleistas iš kalėjimo, kuriame atliko bausmę už kitokio pobūdžio nusikaltimus, kaip pavyzdžiui, policininko užpuolimą.

2019 m. jis buvo patekęs į žvalgybos agentūros MI5 akiratį, nes galimai siekė keliauti į Siriją skatinamas teroristinių tikslų.

Išpuolio Redingo parke liudininkai pasakojo matę, kaip vienišas užpuolikas ėjo parku, kuriame buvo daug žmonių, ir pradėjo badyti žmones atsitiktinai.

Pirmadienį buvo identifikuotos dvi išpuolio aukos. Viena auka – istorijos mokytojas, kitas žuvusysis yra JAV pilietis iš Filadelfijos, gyvenęs Didžiojoje Britanijoje 15 metų. Dar trys žmonės buvo sužeisti.