„Birželio 21-ąją Valstybinė nepaprastųjų situacijų tarnyba gavo pranešimą, kad uždarojoje zonoje... netoli Iljincių kaimo... užsidegė miško paklotė“, – sakoma pranešime.

Gelbėtojų duomenimis, gaisras 20 val. 40 min. buvo lokalizuotas 3 ha plote. Pirmadienį 7 val. ryto ruseno žolė ir mediena.

Gaisrą gesina 11 žmonių ir trys miškininkų technikos vienetai.

Gegužės viduryje uždaroje zonoje aplink Černobylio elektrinę buvo lokalizuotas miško gaisras, gesintas daugiau kaip mėnesį nuo balandžio 4-osios. Tuomet dėl vėjo ugnis buvo priartėjusi prie Pripelės miesto ir pavojingų Černobylio zonos objektų.

Černobylio atominė elektrinė yra netoli Pripetės, 18 km nuo Černobylio miesto, 16 km nuo sienos su Baltarusija ir 110 km nuo Kijevo.

Černobylio atominė elektrinė užteršė didelę Europos dalį, kai 1986-ųjų balandį sprogo jos 4-asis reaktorius. Labiausiai buvo paveiktas rajonas aplink elektrinę. Žmonėms neleidžiama gyventi 30 km spinduliu aplink ją. Ši avarija laikoma didžiausia atominės energetikos katastrofa.

Trys kiti elektrinės reaktoriai elektrą gamino iki 2000-ųjų, kai ji galiausiai buvo uždaryta. 2016-aisiais virš 4-ojo reaktoriaus buvo pastatytas didžiulis apsauginis gaubtas.

Miškuose aplink Černobylio elektrinę reguliariai kyla gaisrų.