Baiminamasi, kad dėl protrūkio Pekine koronavirusas vėl gali išplisti po šal,į nepaisant to, kad pastaraisiais mėnesiais liga Kinijoje buvo sukontroliuota.

Siekiant užkirsti kelią koronaviruso plitimui, kai kuriuose Pekino rajonuose buvo apribotas judėjimas. Miesto gyventojams buvo nurodyta susilaikyti nuo nebūtinų kelionių, o mokyklos buvo uždarytos.

Per naująjį ligos protrūkį Pekine COVID-19 buvo diagnozuota jau daugiau nei 220 žmonių.

Šalies naujienų agentūra „Xinhua“ paskelbė, kad mieste buvo įrengta apie 2 000 testavimo punktų ir surinkta 2,3 mln. mėginių tyrimams.

Naujasis koronaviruso protrūkis kilo maisto turguje, kur užsiimama didmenine prekyba, todėl nerimaujama dėl maisto saugumo Kinijos sostinėje.

Teigiama, kad virusas buvo aptiktas ant kapojimo lentos, naudotos apdoroti importuotą lašišą. Pekino valdžia penktadienį patarė žmonėms išmesti šaldytas jūros gėrybes ir turguje pirktą maistą.

„Xinfadi“ turgus šviežia produkcija aprūpina 70 proc. Pekino gyventojų. Šiuo metu jis uždarytas.

Penktadienį visoje Kinijoje imta tirti importuojamus maisto produktus. Dėl koronaviruso tiriami restoranų, parduotuvių ir turgų darbuotojai bei maistą pristatantys kurjeriai.

Iš viso sekmadienį Kinijoje užfiksuoti 26 COVID-19 atvejai, tarp jų ir su Pekinu besiribojančioje Hebėjaus provincijoje. Vienas jos gyventojas dirbo „Xinfadi“ turguje.

Infekcija taip pat diagnozuota vienam žmogui, atvykusiam iš užsienio. Dauguma naujų COVID-19 atvejų nustatyta tarp Kinijos piliečių, grįžtančių namo iš užsienio.