Iranas apie pirmuosius užsikrėtimo koronavirusu atvejus paskelbė vasario 19 dieną ir nuo tada patiria sunkumų suvaldant krizę, kuri šiuo metu yra sunkiausia visame Artimųjų Rytų regione.

Islamo respublikos oficialūs duomenys rodo, kad nuo gegužės šalyje didėja naujų infekcijų skaičius.

Sveikatos apsaugos ministerijos atstovė Sima Sadat Lari teigė, kad per pastarąsias 24 valandas šalyje užfiksuota 115 mirčių – bendras mirčių skaičius išaugo iki 9 507.

Taip pat pranešama apie 2 322 naujus užsikrėtimo atvejus, bendrą infekuotųjų skaičių kilstelėjusius iki 202 584, pridūrė ji.

Tiek šalies viduje, tiek užsienyje skeptiškai vertinami oficialūs Irano koronaviruso duomenys, kadangi baiminamasi, kad tikroji statistika yra daug didesnė.

Prezidentas Hassanas Rouhanis šeštadienį įspėjo, kad ligos sukeliamas stresas gali žmonėms sukelti „depresiją“.

Jis ekspertus ragino iraniečius paruošti protiškai „ilgą laiką kovoti su virusu“.

„Be atkaklumo ir tęstinumo rizikuojame prarasti visą savo pranašumą“, – teigė jis susitikimo su darbo grupe, sukurta kovoti su pandemija, metu.

H. Rouhanis taip pat patvirtino jo vyriausybės sprendimą leisti provincijoms priiminėti savo pačių sprendimus dėl ribojimo priemonių, įgyvendinamą su „prezidento pritarimu“.

Septynios iš 31 Irano provincijos – Chuzestanas, Rezavio Churasano provincija, Kermanšahas, Vakarų ir Rytų Azerbaidžanas, Golestanas ir Kurdistanas – laikomomis raudonomis provincijomis. Pasak S. S. Lari, tai reiškia, kad pagal spalvinę šalies skalę, tose vietovėse rizika yra didžiausia.