Kalbėdamasis su naujienų agentūra AFP ekspertas optimistiškai vertino tikimybę, kad pasaulis netrukus turės pandemiją užbaigsiančią vakciną, ir sakė, kad pradiniai bandymai „teikia vilčių“.

„Nemanau, kad kalbėsime apie grįžimą prie karantino“, – sakė jis, paklaustas, ar tokios vietos kaip Kalifornija ir Teksasas, kur daugėja užsikrėtimo atvejų, turėtų nurodyti žmonėms neiti iš namų.

„Manau, kad kalbėsime apie bandymą geriau kontroliuoti tuos šalies rajonus, kur atvejų [skaičius] atrodo didėjantis“, – pridūrė jis.

JAV patvirtintų užsikrėtimo ir mirties atvejų skaičiai yra didžiausi pasaulyje. Šalyje nuo koronavirusinės infekcijos mirusių žmonių skaičius artėja prie 120 tūkstančių.

Buvę ligos židiniai Niujorkas ir Naujasis Džersis suvaldė savo protrūkius, bet dabar virusas plinta 20-yje valstijų, tad šalies mastu užregistruojamų naujų atvejų skaičius nemažėja.

A. Fauci akcentavo lokalizuotus veiksmus šaliai grįžtant į normalias vėžes, taip pat ir itin svarbiu mokyklų atidarymo klausimu.

„Apygardose, kur tikrai nėra jokių atvejų, mokyklų atidarymas – ne problema, – sakė jis. – Kitose dalyse, kur yra vidutiniškas užsikrėtimo atvejų kiekis, mokyklų atidarymą galima atidėti.“

Tarpiniuose regionuose „norima kažkiek keisti procesą: kaitalioti dienas, rytai ir popietinės [pamainos], žmonių sodinimas didesniu atstumu dėvint kaukes“, sakė jis.

Šalies sienų atidarymo klausimu ekspertas kalbėjo atsargiai. „Aišku, yra interesas grįžti prie tam tikros normalumo formos bendraujant su kitomis šalimis“, – sakė jis ir pridūrė, kad šis klausimas persvarstomas kone kasdien. Vis dėlto jis atsisakė nurodyti konkrečius terminus.

79 metų A. Fauci Nacionaliniam alergijos ir užkrečiamųjų ligų institutui vadovauja nuo 1984-ųjų ir prižiūri šalies atsaką į visas epidemijas nuo ŽIV protrūkio.