„Kaip pastarosiomis dienomis mums buvo aiškiai priminta, Šiaurės Korėja ir toliau kelia nepaprastą grėsmę regionui, ir tai reikalauja nuolatinio budrumo“, – sakė Davidas Helvey, laikinasis gynybos sekretoriaus padėjėjas Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono saugumo klausimais.

„Sunku pasakyti, kas nutiks per kitas kelias dienas ir savaites. Bet aš manau, kad svarbu pasakyti, jog mes ir toliau liekame budrūs dėl bet kokio pobūdžio grėsmių ir provokacijų “, – sakė D. Helvey.

Ryšių biuro pastatas Kesongo pramonės zonoje šalia abiejų šalių sienos buvo nugriautas Šiaurės Korėjai paskelbus virtinę piktų pareiškimų Seului dėl propagandinių skrajučių prieš Pchenjaną, kurias balionais į Šiaurės Korėją siunčia perbėgėliai iš šios šalies.

Praėjusią savaitę Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno įtakinga sesuo Kim Yo Jong pagrasino sunaikinti instituciją, kurią ji pavadino nereikalinga.

D. Helvey atsargiai vertino raginimus stiprinti JAV karinį buvimą Pietų Korėjoje ir atnaujinti karines pratybas, kurios buvo sustabdytos siekiant paskatinti JAV derybas su Šiaurės Korėja dėl jos branduolinės programos. Kol kas tos derybos niekur nenuvedė.

„Aš nenoriu užbėgti už akių bet kokiems sprendimams, kurie bus priimti“, – sakė jis.

„Bet tai yra vienas iš dalykų, apie kuriuos nuolat kalbamės su savo Pietų Korėjos sąjungininkais“, – pridūrė pareigūnas.

„Ir atvirai kalbant, tai padeda išsaugoti mūsų interesus ir taiką bei stabilumą Indijos ir Ramiojo vandenynų regione“, – sakė D. Helvey.