„Aišku, kad šie pareiškimai yra nepagrįsti ir tyčiniai", – sakė Turkijos kariuomenės aukšto rango pareigūnas, nenorėjęs skelbti savo pavardės.

Prancūzijos gynybos ministerija trečiadienį paskelbė apie „ypač agresyvius“ Turkijos fregatų veiksmus prieš Prancūzijos karinio jūrų laivyno laivą, dalyvaujantį NATO misijoje Viduržemio jūroje.

Prancūzų jūrininkai prieš kelias savaites bandė patikrinti vieną krovininį laivą, kilus įtarimų, kad juo gabenami ginklai į Libiją, o tai draudžia Jungtinių Tautų ginklų embargas.

Tačiau Turkijos fregatos agresyviai elgėsi Prancūzijos laivų atžvilgiu, leisdamos suprasti, kad artėja raketos paleidimas, nurodė ministerija.

Įtampa tarp Prancūzijos ir Turkijos dėl abiejų šalių užimamų pozicijų Libijos pilietiniame kare pastaruoju metu išaugo.

Turkija palaiko JT pripažįstamą Tripolio vyriausybę, o Prancūzija, kaip įtariama, rodo palankumą Libijos rytinę dalį kontroliuojančių pajėgų vadui maršalui Khalifai Haftarui.

Šią savaitę Ankara pasmerkė „nepriimtiną“ Prancūzijos kritiką dėl ginklų ir kovotojų siuntimo Nacionalinės santarvės vyriausybės (NSV) pajėgoms. Paryžius tai pavadino JT ginklų embargo „tiesioginiu pažeidimu“.