E. Macronas atvyksta į Londoną paminėti dienos, kai Ch. de Gaulle'is prieš 80 metų per britų transliuotoją BBC paragino savo šalį tęsti kovą nepaisant Prancūzijos kritimo. Šio renginio svarbą akcentuoja faktas, kad tai bus pirma E. Macrono tarptautinė kelionė nuo karantino priemonių įvedimo Prancūzijoje dėl COVID-19 pandemijos.

Prezidentą savo Klarenso rūmuose su garbės sargyba priims princas Charlesas ir jo žmona, Kornvalio kunigaikštienė.

Ch. de Gaulle’is 1940-ųjų birželio 18 dienos kalba per BBC, kuria jis ragino savo tėvynainius tęsti kovą, daugelio yra laikoma momentu, davusiu pradžią prancūzų Pasipriešinimo judėjimui.

„Aš, generolas de Gaulle'is, šiuo metu esantis Londone, raginu karininkus ir prancūzų karius, esančius britų teritorijoje ar galinčius čia atsidurti su savo ginklais ar be jų,... susisiekti su manimi, – kalbėjo Ch. de Gaulle'is. – Kad ir kas nutiktų, prancūzų pasipriešinimo liepsna negali būti užgesinta ir nebus užgesinta.“

Ši proga labai reikšminga E. Macronui, norinčiam susieti savo prezidentavimą su karo laikų lyderiu.

Gegužės 17 dieną, Prancūzijai tik pradedant švelninti karantino suvaržymus, E. Macronas nuvyko į šalies šiaurę, į naciams 1940-aisiais pralaimėto mūšio, kuriame dalyvavo Ch. de Gaulle'is, vietą.

Tuomet E. Macronas pagerbė Prancūzijos „pasipriešinimo dvasią“.

2020-aisiais taip pat minimos 130-osios Ch. de Gaulle'io gimimo ir 50-osios jo mirties metinės.