Visi, besilankantieji oficialioje Rusijos prezidento rezidencijoje prie Maskvos, kur jis priima lankytojus, privalo pereiti minėtuoju tuneliu, rašo valstybės kontroliuojama „RIA Novosti“.

Naujienų agentūros teigimu, minėtame tunelyje žmonės apipurškiami dezinfekcinio skysčio dulksna, kuri padengia drabužius ir atvirą kūną.

Dar balandžio pradžioje Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas sakė, kad visi, norintys susitikti su Rusijos prezidentu, privalo išsitirti dėl viruso.

Štai kam teks ryžtis lankytojams, norintiems pateikti į V. Putino rezidenciją:

Pats V. Putino atstovas spaudai D. Peskovas buvo užsikrėtęs koronavirusu ir gegužės 12 d. paguldytas į ligoninę.

D. Peskovas laikomas vienu artimiausių V. Putino valdininkų. Į ligoninę buvo paguldyta ir jo žmona Tatjana Navka. Leidiniui „Daily Storm“ ji sakė, kad D. Peskovas greičiausiai virusą parsinešė iš darbo.
„Visa šeima izoliavomės, o vyras dirbo. Yra tik vienas variantas – greičiausiai užsikrėtėme nuo jo, nes jis pirmas susirgo“, – kalbėjo T. Navka.

Po to, kai COVID-19 diagnozuotas šalies premjerui Michailui Mišustinui, D. Peskovas tikino, kad V. Putino sveikata saugoma visomis įmanomomis priemonėmis.

„Šiomis dienomis, kalbant apie valstybės vadovą, sveikatos apsauga ir taip yra maksimaliame lygyje“, – televizijai „Rossija 1“ gegužės 1 d. sakė D. Peskovas.

Taip jis atsakė į klausimą, ar susirgus vyriausybės vadovui bus imtasi papildomų priemonių V. Putino sveikatai apsaugoti.

Rusija antradienį pranešė apie 8 248 naujus per pastarąją parą patvirtintus koronaviruso infekcijos (COVID-19) atvejus, ir bendras susirgimų šia infekcija skaičius šalyje išaugo iki 545 458.

Mirčių nuo infekcijos skaičius per parą padidėjo 193 – iki 7 284. Nuo ligos pasveiko jau daugiau kaip 294 tūkst. užsikrėtusių rusų. Labiausiai koronaviruso paveiktoje Rusijos sostinėje Maskvoje patvirtinta 1 416 naujų infekcijos atvejų, o nuo pandemijos pradžios šiame mieste patvirtinta per 208 tūkst. COVID-19 atvejų.

Skelbiama, kad visoje Rusijoje atlikta daugiau kaip 15,3 mln. COVID-19 testų.