„Sulaikyti 103 žmonės“, – sakoma policijos pranešime.

Pasak pareigūnų, tarp sulaikytųjų yra graikų-romėnų imtynių dukart Europos čempionas Romanas Amojanas.

Parlamento pastatą apsupę policininkai, čia sutelkta technika. Prie parlamento toliau renkasi G. Carukiano šalininkai, policija įspėja juos, kad šalyje galiojant dėl koronaviruso epidemijos paskelbtai nepaprastajai padėčiai, masiniai susibūrimai yra draudžiami.

Be to, G. Carukiano šalininkai blokuoja į Jerevaną vedančius kelius ir kai kurias sostinės gatves, pranešė vienas naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas.

Sunkvežimiais, autobusais ir taksi automobiliais uždarytas greitkelis, jungiantis Jerevaną su Aboviano miestu, prie kurio gyvena G. Carukianas. Sostinėje protestuotojai užtvėrė vieną judrų greitkelį.

Generalinė prokuratūra kreipėsi į parlamentą su prašymu leisti pradėti „Klestinčios Armėnijos“ pirmininko G. Carukiano baudžiamąjį persekiojimą ir panaikinti jo deputato neliečiamybę. Šis prašymas antradienį svarstomas Nacionalinio Susirinkimo posėdyje.

Birželio pradžioje G. Carukianas, kurio vadovaujama partija 132 vietų Nacionaliniame Susirinkime turi antrą pagal dydį frakciją (25 vietas), pareiškė, kad ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas ir jo vyriausybė turi atsistatydinti.

Nacionalinio saugumo tarnybos (NST) atstovai savo ruožtu pranešė, kad G. Carukianui iškelta baudžiamoj byla dėl neteisėto azartinių lošimų verslo, padariusio valstybei žalos už daugiau nei 29 mlrd. dramų (daugiau kaip 54 mln. eurų).

NST taip pat informavo nustačiusi ne vieną atvejį, kai „Klestinčios Armėnijos“ veikėjai mokėjo kyšius per 2017 metų parlamento rinkimus.

Generalinės prokuratūros spaudos tarnyba savo ruožtu pranešė, kad prieš 2017 metų balandžio 2 dieną vykusius parlamento rinkimus G. Carukianas, siekdamas papirkti rinkėjus, kad šie atiduotų atiduotų balsą už jo vadovaujamą partiją, subūrė organizuotą grupę ir jau vadovavo.

„Buvo sukurta finansų valdymo sistema, rengiamos ataskaitos apie išmokamas lėšas, nurodomi vardai ir pavardės, šeimos narių pasų duomenys, taip pat konkrečios išmokamos sumos“, – sakė prokuratūros atstovas.

„Armėnijos Geharkuniko srityje už 17 194 rinkimų biuletenius kaip kyšiai buvo bendrai išdalyti 171,94 mln. dramų (apie 316 tūkst. eurų). Surinktų įrodymų pakanka pradėti deputato G. Carukiano baudžiamąjį persekiojimą ir pareikšti jam kaltinimą organizavus rinkėjų papirkinėjimą“, – nurodė prokuratūra.

G. Carukianas jam iškeltą baudžiamąją bylą vadina politiniu persekiojimu.