Svarbioje nutartyje sakoma, kad 1964 metų Pilietinių teisių akto VII skyrius, kuriuo draudžiama darbuotojų diskriminacija dėl jų lyties, taip pat apima lytinę orientaciją ir translyčio statusą. Tokį sprendimą teisėjai priėmė šešiais balsais prieš tris.

„Šiandien privalome nuspręsti, ar ką nors galima atleisti paprasčiausiai dėl to, kad tas žmogus yra homoseksualus arba translytis, – pareiškė Teismas. – Atsakymas yra aiškus.“

„Darbdavys, atleidžiantis asmenį už tai, kad šis yra homoseksualus ar translytis, jį atleidžia už savybes ar veiksmus, dėl kurių neabejotų kitos lyties atstovų [atvejais]. Lytis vaidina būtiną ir neužmaskuotą vaidmenį priimant tokį sprendimą, o būtent tai ir draudžia VII skyrius“, – Teismo vardu rašė teisėjas Neilas Gorsuchas.

Teisėjai Samuelis Alito, Brettas Kavanaugh ir Clarence'as Thomasas su tuo nesutiko.

Aukščiausiojo Teismo sprendimas turėtų būti labai reikšmingas maždaug 8,1 mln. LGBT darbuotojų visose Jungtinėse Valstijose, nes dauguma valstijų negina jų nuo diskriminacijos darbo vietoje. JAV gyvena maždaug 11,3 mln. LGBT žmonių, nurodo Kalifornijos universiteto Los Andžele teisės mokyklos strateginių studijų centras „Williams Institute“.

Tai buvo pirmos su LGBT teisėmis susijusios Aukščiausiojo Teismo bylos po teisėjo Anthony Kennedy išėjimo į pensiją ir B. Kavanaugh paskyrimo. A. Kennedy atvirai rėmė LGBT teises ir yra istorinio 2015 metų sprendimo, visose JAV įteisinusio tos pačios lyties asmenų santuokas, autorius. B. Kavanaugh paprastai laikomas konservatyvesniu.

D. Trumpo administracija pakeitė ankstesnio prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos) administracijos kursą remti LGBT darbuotojus jų bylose prieš diskriminaciją pagal VII skyrių.

Valdant B. Obamai, federalinė Lygių užimtumo galimybių komisija pakeitė savo ilgametę Pilietinių teisių įstatymo interpretaciją įtraukdama LGBT žmonių diskriminaciją. Įstatymas draudžia diskriminaciją dėl lyties, bet jame konkrečiai neminimos lytinė orientacija ir lyties tapatybė.

Pastaraisiais metais kai kurie žemesnės instancijos teismai laikėsi pozicijos, kad LGBT žmonių diskriminacija yra diskriminacijos dėl lyties poaibis, todėl ji taip pat draudžiama federaliniu įstatymu.

Kongreso pastangos pakeisti minimą įstatymą kol kas nebuvo sėkmingos.

Aukščiausiojo Teismo bylos buvo susijusios su dviem gėjais ir translyte moterimi, kurie ieškinius dėl diskriminacijos iškėlė netekę darbo.