„Tai, kas vyksta, yra tam tikrų giliai įsišaknijusių vidaus krizių ženklas“, – pareiškė jis interviu televizijai „Rossija 1“, paprašytas pakomentuoti pastarųjų dienų įvykius Jungtinėse Valstijose.

Neramumus jis susiejo su koronaviruso pandemija.

„Tai rodo, jog yra problemų. Su kova su koronavirusu susiję dalykai išryškino bendras problemas“, – pareiškė jis.

Rusijos televizijos kanalas kol kas paskelbė tik šio interviu, kurį pavadino pirmuoju V. Putino interviu nuo pandemijos pradžios, ištrauką. Visas interviu bus transliuotas sekmadienio vakare.

V. Putinas taip pat palygino su koronaviruso pandemija susijusią padėtį JAV ir Rusijoje ir pareiškė, jog „mes, su Dievo valia, situaciją dėl koronaviruso sprendžiame nuosekliai ir su minimaliais nuostoliais, tačiau Jungtinėse Valstijose yra kitaip“.

Rusijoje sekmadienį buvo patvirtinti 8 835 nauji užsikrėtimo koronavirusu atvejai, o jų bendras skaičius padidėjo iki 528 964 ir šis rodiklis yra trečias pagal dydį pasaulyje.

Tačiau JAV patvirtintas užsikrėtimo atvejų skaičius yra didžiausias pasaulyje – apie 2,07 milijono.

V. Putinas pareiškė manąs, jog tokią su pandemija susijusią padėtį Jungtinėse Valstijose lėmė stiprios vadovybės nebuvimas.

Jo teigimu, „išplėsta Rusijos vyriausybė – ministrų kabinetas ir regionų vadovai – dirba kaip viena komanda. Abejoju, jog pas mus kas nors vyriausybėje arba regionuose pasakytų: nedarysime to, ką sako vyriausybė arba sako prezidentas.“

Tuo tarpu Jungtinėse Valstijose, pasak V. Putino, yra priešingai: „Štai prezidentas sako: reikia padaryti taip ir taip, o gubernatoriai jam sako, kur jis turi eiti.“

„Manau, problema yra ta, jog grupių interesai, partijos interesai yra aukščiau visos visuomenės interesų, žmonių interesų“, – pridūrė Rusijos prezidentas.