„Vykdant planinius Baltijos laivyno Kaliningrado srityje kovinio pasirengimo mokymus, dalyvaujant operatyvinių-taktinių raketų kompleksų „Iskander“ daliniams, buvo surengtos pratybos atlikti sąlyginius raketinius smūgius," pranešė R. Martovas.

Jo teigimu, planinių mokymų metu raketininkai atliko slaptą persikėlimą į numatytos pozicijos rajoną, kur, įrengę pradines pozicijas, atliko elektroninius pavienius ir grupinius paleidimus į taikinius, imituojančius sąlyginio priešininko raketinių kompleksų paleidimo įrenginius, aerodromus, saugomus objektus ir vadavietes.

„Atlikę elektroninius paleidimus, kariai atliko manevrą ir pakeitė pozicijos rajoną, kad pasitrauktų iš galimo atsakomojo smūgio zonos“, – nurodė laivyno atstovas.

Mokymuose dalyvavo beveik 200 karių ir apie 20 karinės bei specialios technikos vienetų.

„Baltijos laivyno karinės parengties mokymai atliekami reaguojant į Baltijos jūroje vykstančias Šiaurės Atlanto aljanso šalių laivynų pratybas BALTOPS 2020, kuriose dalyvauja 17 valstybių narių ir 2 šalys-partnerės, apie 30 karinių laivų, iki 30 lėktuvų ir sraigtasparnių bei apie 3 tūkst. karių“, – nurodė R. Martovas.