Valstybinės įmonės „Oil India“ inžinieriai nuo gegužės 27 dienos stengiasi sustabdyti besiveržiančias dujas, kurioms šią savaitę užsidegus iš gręžinio Tinsukijos srityje Asamo valstijoje kilo didžiulės liepsnos.

Anot įmonės atstovų, maždaug 7 tūkst. netoliese gyvenančių žmonių evakavosi. Anksčiau nurodymas evakuotis buvo paskelbtas maždaug 2 500 gyventojų.

Ketvirtadienį ugnis tebesiautėjo, o kylantys juodų dūmų debesys buvo matomi už daugelio kilometrų nuo gręžinio.

Baghdžano dujų telkinys yra greta Dibru Saikovos nacionalinio parko ir Magūrio-Motapungo šlapynių; šios buveinės yra kai kurių nykstančių rūšių, įskaitant tigrus, delfinus ir dramblius, namai.

„Dibru upė nusėta negyvomis žuvimis. Upės paviršių padengė plona alyvos plėvelė, – dienraščiui „Times of India“ pasakojo vietos aplinkosaugininkas Nirantaras Gohainas. – Prieš dvi dienas į paviršių iškilo ganginių delfinų.“

Kaimo gyventojas Kuhima Moranas Dasas sakė, kad iki sprogimo šioje vietoje jis su šeima praleido visą savo gyvenimą.

„Naktimis negalime užmigti, negalime valgyti“, – AFP sakė jis. – Kaip mums tai išgyventi?“

Kovoje su liepsnomis žuvo du ugniagesiai, tarp jų ir vietos garsenybė Durlovas Gogoi, atstovavęs Asamo valstijai jaunių futbolo lygoje.

„Oil India“ trečiadienį perspėjo, kad šiam dujų nuotėkiui sustabdyti gali prireikti ir mėnesio.

Kaip praneša naujienų agentūra „The Press Trust of India“, pareigūnai pakvietė ekspertų iš Singapūro, JAV, Kanados, kad jie padėtų suvaldyti liepsnas.