Būtent šio vyro reportaže minima sąmokslo teorija, kad policijos pareigūnų pastumtas ir galvą susitrenkęs Martinas Gugino neva yra „Antifa“ provokatorius, mėginęs trukdyti policijos darbą Bafale, Niujorko valstijoje.


Iš Sibiro miesto Novosibirsko kilęs Kristianas Brunovichius Rouzas nuo 2017 m. rugpjūčio gyvena San Diege, kur įsikūręs „One America News Network“. 24 valandas transliuojančiame kanale jis praneša naujienas apie Jungtinių Valstijų politikos įvykius. Visą šį laiką žurnalistas tuo pačiu metu rašė ir Kremliui priklausančiai naujienų platformai „Sputnik“, suvaidinusiai svarbų vaidmenį 2016 m. Rusijos kišimosi į rinkimus operacijoje, teigiama Jungtinių Valstijų žvalgybos įvertinime.

Tarp K. Rouzo tiesioginių reportažų „One America News Network“ yra akivaizdžiai suklastotas 2017 m. segmentas, kuriame tvirtinama, kad Hillary Clinton, pasitelkdama savo politinės veiklos komitetą, slapta finansuoja „Antifa“ judėjimą. Kaip melagingai tvirtino K. Rouzas, H. Clinton „Antifa“ judėjimo protestuotojams skyrė 800 tūkst. dolerių (daugiau nei 708 tūkst. eurų), kurie neva „buvo išleisti tokiems dalykams kaip plytos, plaktukai, lazdos ir grandinės“.

Kitu šmeižto taikiniu virto milijardierius finansininkas George‘as Sorosas, ilgametis Kremliaus priešas. Viename segmente K. Rouzas pateikė kruopščiai supainiotą teiginį, kad G. Sorosas bendradarbiavo su naciais Antrojo pasaulinio karo metu, kai būsimajam filantropui tebuvo 14 metų. Kitame K. Rouzo pasakojime G. Sorosas buvo kaltinamas slapta finansavęs migrantų gabenimą.

Kremliaus propaganda kartais prasiskverbia į epizodus apie iš pirmo žvilgsnio su taikiniais nesusijusius dalykus, kurie tampa tarsi atsitiktine kontekstine informacija. Pasakojimas apie Sirijos savanorių organizaciją „Baltieji šalmai“ pateikia užuominų apie „kaltinimus „Baltiesiems šalmams“ įsitraukus į karinę veiklą, žudynes ir daugybę karo žiaurumų“, tačiau neatskleidžia, kad šie „kaltinimai“ yra klastotė, kilusi iš Vladimiro Putino ir jam lojalių asmenų aplinkos.

Kitame pranešime K. Rouzas H. Clinton kritiką „Brexit“ vertina kaip jos „siaubingo įžeidinėjimo ir melagingų pasakojimų apie Rusiją“ tąsą. Toks tvirtinimas įgyja prasmę tik daugybės K. Rouzo pranešimų, kuriais bandyta tvirtinti, kad Rusija neteisėtai kaltinama įsilaužusi į Demokratų partijos serverius, kontekste.

Visuose „One America News Network“ rodytuose K. Rouzo parengtuose reportažuose, kuriuos peržiūrėjo „The Daily Beast“, jis pristatomas kaip „One America“ korespondentas“, tačiau neatskleidžiama apie jo darbą Rusijos valstybinėje žiniasklaidoje, kur jis ir toliau kasdien pateikia savo darbus, daugiausia susijusius su ekonominėmis naujienomis.

„Tai apibūdina Rusijos valstybės finansuojamos propagandos ir konservatyviosios Jungtinių Valstijų žiniasklaidos susiliejimą. Anksčiau mes galvodavome, kad „jų požiūris tiesiog panašus“ arba „jie pasitelkia tas pačias istorijas“. Tačiau dabar aišku, kad ir vienur, ir kitur dirba tie patys darbuotojai“, – neabejoja buvęs FTB agentas Clintas Wattsas, „Foreign Policy Research Institute“ mokslinis darbuotojas.