Dėl gaisro beveik 8 tūkst. žmonių buvo priversti palikti savo namus.

Asamo valstijos Tinsukijos srityje šalia populiarios ekologinio turizmo teritorijos esančiame telkinyje, valdomame valstybinės įmonės „Oil India“, dujos pradėjo veržtis gegužės pabaigoje. Bendrovė praeitą savaitę nurodė, kad nuotėkis tebėra „nevaldomas“.

Antradienį dujos galiausiai užsidegė ir pliūptelėjo didžiulė ryškiai oranžinė liepsna. Per nelaimę dingo du ugniagesiai. Trečiadienį buvo aptikti jų palaikai, nurodė „Oil India“ atstovas spaudai Tridivas Hazarika.

Trečiadienį, praėjus daugiau kaip 36 valandoms nuo gaisro pradžios, liepsnų liežuviai kilo į maždaug 15 metrų aukštį.

„Gegužės 28 dieną pradėjome evakuoti netoli gręžinio gyvenančius žmones. Atskraidinome ekspertus iš Singapūro bendrovės „Alert Disaster Control“, – sakė T. Hazarika.

Liepsnos verslovės periferijoje buvo užgesintos, tačiau gaisras išplito daugiausia dėl gamtinių dujų kondensato regione, sakė „Oil India“ atstovas.

Šimtai žmonių susirinko pasižiūrėti gaisro ir kylančių juodų dūmų debesų, kurie buvo matomi už kelių kilometrų nuo gręžinio.

Iš šio 3 870 m gylio gręžinio prieš avariją per dieną būdavo išgaunama apie 100 tūkst. standartinių kubinių metrų dujų, skelbia „Oil India“.

Vos už kilometro nuo verslovės yra Magūrio-Motapungo šlapynių kompleksas, pritraukiantis daug ekologinio turizmo entuziastų. Maždaug už 2,5 km nuo naftos ir dujų gavybos vietos yra Dibru Saikovos nacionalinis parkas – didele biologine įvairove pasižyminti saugoma teritorija, garsėjanti migruojančiais paukščiais.