Ministras Horstas Seehoferis tame interviu sakė, kad AfD „ardo valstybę“.

Antradienį Vokietijos aukščiausios instancijos teismas nusprendė, kad panaudodamas oficialius išteklius šiam interviu paskelbti H. Seehoferis pažeidė AfD teisę į vienodą traktavimą vykstant politiniam konkuravimui.

Vienas iš partijos lyderių Joergas Meuthenas suskubo pasveikinti šį teismo sprendimą ir sakė, jog tai yra „svarbus indėlis į sąžiningą politinį konkuravimą Vokietijoje“.

2018 metų rugsėjį duotame interviu H. Seehoferis sakė, kad AfD parlamentarai „veikia prieš valstybę“.

Vokietijos Konstitucinis Teismas pabrėžė, kad nors kritika savaime nėra smerktina, ministras „neturėtų naudoti valstybės išteklių daryti tikslinę įtaką politiniam sprendimų priėmimo procesui“.

Neutralumo reikalavimas turi būti taikomas tiek per rinkimų kampaniją, tiek jai nevykstant, nes rinkėjai nuolat informuojami per politinį procesą, o ne tik vykstant rinkimams“, nurodė Teismas.

H. Seehoferio interviu vėliau buvo pašalintas iš ministerijos tinklalapio.

2013-aisiais įkurta ir po ketverių metų į Vokietijos parlamentą prasimušusi AfD yra nekart sukėlusi pasipiktinimo audrą savo ekstremistinio pobūdžio pareiškimais.

Kovo mėnesį policija pradėjo stebėti radikalųjį partijos sparną, o AfD viduje rusena nesutarimai, ar nutraukti ryšius su ultradešiniąja frakcija.